> Tre viktiga saker <

(Klicka på bilden för att läsa William Spetz´s text i Aftonbladet
 
 
Uppsalas svar på SDU's kampanjvideo där de förklarade (hotade tyckte jag att det kändes som) att Europa tillhörde dem. Uppsalas video var otroligt bra, och det blev ju bara bättre av att en av mina bästa vänner Émilie syns i den, en långhårig, polotröjbärande fransyska.
Bra jobbat gånger tusen. Klicka här för att titta på SDU's ursprungliga video. 
 
Hashtagen #YesAllWomen
 
 

> Pawel Kuczynski’s satirical art <

 
Jag älskar att det är så himla mycket baktanke i de här målningarna. Så häftigt. 

> Klämfredag <

Hej på er.
Även fast Fredag är en klämdag så är den lång för mig. Gick upp halv sex för att åka till morgonskiftet ute i Täby där jag har översatt förskolekontrakt från svenska till engelska och lagt papa pig pussel. Hade en riktig mysig stund då lilla Sexmånadern somnade i min famn, så gosigt att snusa babylukten från toppen på huvudet..
Anyways, om fyrtiofem minuter ska jag åka med mamma-familjen till Marinan ute på Ekerö för en middag vilket ska bli riktigt trevligt! Träffar inte min syster sådär jätteofta längre då vi båda flyttat hemifrån och bor på två olika delar av stan..
Imorgon blir en hemmadag; måste damsuga och skura hela lägenheten, gå ned och slänga grovsopor och sortera in kläder i garderoberna. Kanske, om jag har tid, tänkte jag att jag skulle baka lite kaffekakor eller något liknande också, något att mumsa på när folk kommer över på en kopp. Bra att ha. 
Tänkte prova på ett recept för Chocolate butter fingers på WishWishWish's blogg, annars så tar jag bara och slänger ihop något från mina kokböcker! 
 
Ses imorgon! 
(Skannade in min signatur också för att använda till min krönika i mediaproduktion, ser väl proffsigt ut och så? 
 
 
 
 
 

> The Pudels of Eastwick <

Efter att ha sett om Witches of Eastwick filmen igen ikväll, vill jag bara ta upp pudel-frille-perioden och hur sjukt snyggt det är här. Blir helt ahhhh. 
Alltså herre, kolla håret. Och hur snygg var inte Cher i denna film? Makalöst. 

> Life is in the details <

 
Lite såhär ser det ut i mitt lilla hem i nuläget 

> Wednesday Morning <

Har precis kommit hem ifrån morgonskiften på jobbet som involverade att truga på knatten tio skedar yoghurt till och köra till dagis. Sen när jag kom hem kan jag ha glömt att klockan bara var typ kvart i nio så jag gick och handlade på toget och åt lunch. Oh Well. 
 
Igår kväll var vi ett stort gäng, pretty much hela tjocka släkten som gick och såg min syster Linneás slutprojekt i gymnasiet, som var en uppsättning av musikalen "Häxorna från Eastwick". Väldigt rolig och bra musikal, särskilt stolt över systern såklart som spatserade runt i kavaj och lösmustasch/polisonger/skägg. Var kul att se henne dansa, kyssa en tjej, döda sin fru och spela riktigt full. 10/10. 
Nu har jag några timmar över innan jag åker ut för kvällsskiftet så jag ska ta och städa upp lite i lägenheten och försöka skriva klart min krönika som jag bara skjuter upp hela tiden. Vet verkligen inte hur jag ska börja. 
 

> Dresses <

 

> Böcker - antingen eller <

 Snabbläsare eller långsamläsare?

Jag är nog en rätt snabb läsare, gjorde ett test på min läshastighet som jag lade upp här för ett bra tag sedan, som gällde engelsk läshastighet och då låg jag runt ungefär 412 ord per minut. Men det beror ofta på hur språket är i boken, om det är väldigt gammalt och avancerat! 

 

Tegelstenar eller tunnisar?
Gud vad svårt, jag älskar båda fast under olika perioder. Det är skönt med lite tunnare böcker runt 350 sidor då de läses ut så fort och man kan då läsa fler under en kortare period, men en riktig tegelsten, som en jag läste på 800+ sidor den här månaden kan också vara mysigt. Det är så mycket som händer och det finns plats för det, och tyngden av en stor bok känns så bra i famnen. 

Bibliotek eller bokhandel?

Library books were, I suddenly realized, promiscuous, ready to lie down in the arms of anyone who asked. Not like bookstore books, which married their purchasers, or were brokered for marriages to others.” 

Köper majoriteten av mina böcker via nätet då de har större utbud av engelska böcker för bättre pris än bokhandlarna har, men tycker det räknas då de har samma princip, right? 


Ljudbok eller e-bok?

Har otroligt svårt att läsa en bok som e-bok, jag har försökt men raderade det med avsmak efter en sida eller två. Det känns så onaturligt. Så om jag nu måste välja någon av de båda så är det ljudbok. Det är skönt att ha i bakgrunden, men då en bok jag redan läst så att jag inte missar någonting. Lyssnar i detta nu på "The Book Thief"

Inbunden eller pocket?

 
Jag har mest pocket och köper mest pocket då det är billigare och jag har kommit att tycka om dem mer, men det känns ju så himla lyxigt när man köper en riktigt fin, inbunden bok! Skulle vilja köpa Peter Pans original historier, Edgar Allan Poes skrifter och andra klassiker som fina och inbundna. Då duger inte pocket. 

Vampyrer eller spöken?

Tycker det är rätt svårt att hitta bra vampyr-historier, men läst många bra med spöken eller andar, och föredrar dem också i filmer, så spöken; definitivt. 

En i taget eller slalomläsning?

När jag var liten slalomläste jag nästan alltid ungefär fyra böcker på en gång, men nu när jag är äldre och läser på ett annat sätt än jag gjorde då så vill jag ge varje bok full uppmärksamhet och börjar sällan läsa en annan samtidigt nu för tiden. Om jag bara läser en bok i taget så blir jag ju också klar med den fortare; alltså kan jag börja läsa en annan kort därpå! 


Nytt eller gammalt?

Läser mestadels böcker som pulicerats under de senaste 5-10 åren, men jag håller på att gå igenom många klassiker och äldre böcker nu på grund av obligatoriskt typ. Men jag hittills föredrar jag moderna böcker. 

Bokmärke eller hundöra?

Hundörade alltid förut, fram tills för kanske ett halvår sen. Nu har jag bokmärken nästan konstant, men om jag hittar ett citat jag verkligen älskar eller något annat jag vill komma ihåg så kan jag göra ett litet hundöra längst ned i sidans hörn. 

Biografier eller memoarer?

Skräck eller chicklit?

Det beror mycket på vilken typ av Chicklit det är, om den är bra skriven eller ej. Det är liksom väldigt stor skillnad på "The Fault in our stars", "Severed Heads, Broken Hearts" jämfört med Twilight serien. Enligt mig. Om det gäller sån Chicklit istället, föredrar jag skräck.

Soffan eller sängen?

 

 

Inne eller ute?

Har jättesvårt att fokusera på läsandet ute. Ännu en anledning till att stanna inne. 

Originalspråk (engelska) eller översättning till svenska?

Läser nästan uteslutande på engelska sedan några år tillbaka. Undantag är om författaren är svensk (alltså att originalspråket är svenska), boken är väldigt gammal eller med mycket avancerat språk, eller om jag - som med grottbjörnens folk - hittade nästan hela serien på svenska på secondhand för tio kronor styck. 

Poesi eller prosa?

Har alltid haft ganska svårt för poesi, men ska snart införskaffa lite för att lära mig att uppskatta det. Annars är jag hängiven till 99.9% till prosa. 

Kvinnliga författare eller manliga författare?

Båda. 

Boken eller filmen?

Med ett fåtal undantag. Annars är nästan alltid boken bättre än filmen. 

Kokbok eller Bakbok?

Kokbok är nyttigare och bättre att ha, men bakbok är 100 gånger roligare och i regel finare. Jag äger över ett tiotal olika bak- och kokböcker som står så fint i ett av mina köksfönster. 

Te eller kaffe?

 

 


> You see what it wants you to see <

Igår så kom Eline över till lägenheten för första gången och det firade på ett ganska typiskt Oss-sätt; genom att sätta på en skräckfilm. Kvällens rysare blev då den nya "Oculus" som vi faktiskt mest laddade ned för att huvudrollsinnehavaren är ingen annan än självaste Karen Gillan som vi blivit förälskade i sen hon debuterade som Amy Pond i Doctor Who. Vi väntades oss kind of en B-rulle, men den visade sig bli en av de Top-5 Bästa skräckfilmer jag har sett! Stor rekommendation!! 

> Whatever happened to saturday night? <

Hej på er. Ska slänga in en liten snabb uppdatering innan jag lägger mig och läser för kvällen.
För första gången sen jag flyttade så vaknade jag inte en gång vid fyra av solens uppgång utan sov ända till halv tio. Så vansinnigt skönt. 
Mamma kom över kring lunch när jag stod och hackade purjo- och charlottenlök samt potatis till middagen och hjälpte mig att skruva upp några tavlor och hyllor så nu ser det inte riktigt lika tomt ut här längre!
Senare gick jag och mötte Elvira vid tunnelbanan, jag hade gjort kaffe precis innan jag var tvungen att gå  och möta henne så jag gick osminkad bakom för stora solglasögon med en porslinskopp och spillde över mina jeans.
Vi åt kopiösa mängder av frusna vindruvor - min current obsession - och tittade på en himlans massa youtube klipp. Mysigt att ha henne över, vi träffas ju så sällan nu. 
Imorgon ska jag åka till Vällingby och möta upp Eline och köpa den sista inredningssaken på ett tag, nämligen en söt liten kudde från Lagerhaus för 79:- som jag samlat mod för att införskaffa då den står ut litet. Men tror den skulle passa in bara fin-fint. 
 
Vi hörs mer imorgon! Bye! 
 

> Misfits <

Såg klart på Misfits serien igår. Är nu i sorg-stadiet. 
 
 
 
 
 
 
 

> Take me down to the apple tree <

Sådär ja, nu har jag precis kommit hem från skolan. Matte nationella var omväxlande svårt och helt okej, vågar aldrig säga något säkert då majoriteten av gångerna jag tycker att det gått bra på ett matteprov/tal så har jag gjort något väldigt fel. Hur som helst så traskade jag in vid frukt och grönsaksstånden vid centrum och köpte nya vindruvor och lite fina, färska morötter, samt ett purjolök till soppan imorgon som fick åka in i kylen direkt. Om kanske en timma så kommer pappa förbi på en kopp kaffe och jag får träffa deras nya hundvalp som blev en liten spontan chock sådär, såg det på Instagram liksom! Hur som helst så blir det mysigt, och efter det ska jag och mamma åka iväg och handla lite på Chili. Sen kommer helgen att vara ett litet virrvarr av folk här och där, Lördag förmiddag tillägnas Patrik, eftermiddagen till Elvira, och söndagseftermiddagen ska spenderas med Eline. 
Mellan de olika provdelarna hann jag nästan läsa ut "The Eye of the Minds" av James Dashner också, som skrev en av mina favoritserier, The Maze Runner. Samma spännande handling, men det är svårt att toppa de föregående. 
Vi hörs senare!

> Nationella prov Fredag <

Godmorgon hörrni!
Jag har några minuter över till att skriva några rader innan jag ska skynda iväg till skolan. Snart har jag överlevt första veckan som utflyttat och har tyckt om det så himla mycket. Allt är inte himmelskt såklart, det är mycket slit och släp, mycket att göra som man tidigare inte tänkte på, men det är utan tvekan värt det. 
Igår slutade vi väldigt tidigt så jag gick och hälsade på Pappa och Sanni på kontoret, fick lite hjälp av pappa med att öppna bankkonto och köpa band till skrivmaskinen samt en miniräknare till nationella provet idag.
Det var så roligt när jag skulle byta färgbandet, det är två spolar med ett bläckband imellan dem, och det gick ju knappt att ta i om jag inte ville ha bläckavtryck i hela lägenheten sen, så jag satt med en pinsett och en kina-pinne och jobbade! Hur som helst så fungerade det, så har nu en fullt funktionell olivetti.
När jag ändå var inne i stan igår köpte jag också en trasmatta i alla färger från Lagerhause, och två soffkuddar. Mysigt med lite mer färg i lägenheten.
Nu måste jag fylla på min kaffetermos och dra, önska mig lycka till på provet, och alla ni andra som har nationella idag; break a leg. 
 
 

> Produktiv Dag <

Produktiviteten idag: 
 • Såg säsongsavslutningen på Supernatural
 • Var tvungen att samla mig efter plottwist
 • Skrev på för en leverans som var fel
 • Mejlade och klagade på leveransen
 • Behövde inte betala för varan
 • Surade
 • Läste ut en bok
 • Hade ångest över vilket jag skulle läsa härnäst
 • Valde
 • Började läsa said book
 • Mötte Isolde och köpte Broccoli och Charlottenlök
 • Kom på konstiga kondomsmaker och lagade kycklig och grönsaker i ugnen
 • Läste horoskop
 • Fick hem min soffa
 • Tittade på medan starkare människor bar upp said soffa uppför fyra trappor 
 • Provsatt i soffan
 • Den var mys
 • Åt frysta vindruvor 
 

> Should I write it in a letter? Should I try to get it down? <

    Eftersom vi har egen projekttid på median, så jobbar jag idag ifrån mitt smått rangliga köksbord. Har just skickat in min utredande språksociologitext och försöker nu skapa något slags upplägg till krönikan som ska in om två veckor i mediaproduktion, men jag har en kreativ brainfreeze just nu verkar det som. Så har helt enkelt hamnat med en stor "High Council of the Time Lords, Gallifrey"-kopp billigt, äckligt Coop-kaffe och försöker reda ut min fullsmockade kalender. Konstigt att man glömmer bort saker när det är en enda stor röra av pilar, utropstecken och färger. 
   Strax innan fyra ska jag åka till jobbet, efter att ha hämtat knatten på dagis ska vi försöka hitta någon park. Svårt när jag inte känner till området ALLS, bortsett ifrån dagis, tunnelbanan och närmaste Ica. Håller tummarna för att det går vägen.
Osminkad och pollenirriterad näspiercing. That's the way we like it. 
 
 

> Vi dansar bättre utan kläder <

Alltså vet ni en sak som är himla najs med att bo ensam? 
Sitter just nu vid köksbordet och dricker te, pluggar lite och kollat på Misfits och så ba "Jo, men det är lite varmt här inne. Och ännu värre när jag dricker varmt te..". Så man tar helt enkelt av sig tröjan och sitter i bara thai-mysbyxor. Så himla härligt. 
Spenderade första natten i lägenheten med En tjejkompis, som bortlovat. Vi sprang över till mamma och kvällsfikade, låg i sängen och kollade på Vines samt pratade av oss om allt och ingenting. Vaknade imorse av att solen sken in igenom persiennlösa fönster i ett rum som ekar. Fint fint fint. 
Som en sann pollenallergiker är jag så sjukt tacksam för vädret ute idag, regnigt så att allt jäkla pollen sköljs bort för stunden. Går runt och nyser och snorar som besatt. 
Ska alldeles snart åka till jobbet - skulle ta med knatten ut på utflykt idag egentligen men vädret vittnar om en innedag - och sen bär det av till Coop vid Brommaplan för att storhandla mat då det enda som just nu finns i min kyl är lemon curd, youghurt och citronsaft. Lever loppan. 
 

> The Hook Brings You Back <

Har riggat upp bredbandet här hemma hos mig nu, satt upp böckerna i hyllorna (efter färg denna gång, spännande), fyllt badrumsskåpet och varit ute vid Brostugan med mamma och Rickard och åt lunch. 
Pappa och Sanni svängde förbi en liten stund också för att lämna ComHem paketen och vi pratade lite om praktiska ting och deras lilla Ö de just köpt i dalarna med en röd liten stuga på. Sött. 
 
Osäkert om jag skriver något mer ikväll, och i såfall får ni ha en bra Söndagskväll; imorgon är det upp tidigt för två matteprov och sen jobb. Guh. 
 

> Moving Day <

Efter att ha sovit två nätter på vardagsrumssoffan hemma hos mamma flyttar jag idag över till min egna lägenhet. Ska ställa upp böckerna i hyllorna, bädda sängen, ställa in allting i skåpen och åka och storhandla mat. 
Medan alla stockholms ungdomar var i Kungsan igår, var jag och Emilie i abrahamsberg hela dagen och jobbade med catering och servering från halv två till sju. Hade glömt hur påfrestande servering var, men det var ändå rätt kul att få göra det tillsammans med en vän. 
Hur som helst, när jag flyttat och kommit i ordning lite mer går mitt bloggande förhoppningsvis tillbaka till det vanliga, med egna bilder och roligare uppdateringar. Tack för tålamodet sålänge hörrni, ni är fina.
 
 

> In a world of my own <

Vad har jag gjort ikväll då? Jo, med hjälp från Joanna, Mamma och två killar från pappas firma som bor i närheten flyttade jag över alla möbler till min lilla lägenhet. Vi har kånkat hyllor, sekretär, fotölj, skänk, säng etc etc och man blir lagom varm i kläderna av det. 
Det känns lite konstigt att se mina vanliga "flickrumsmöbler" i en annan lägenhet, och främst att se mitt rum hemma hos mamma så pass tomt. Där står nu bara den lilla sängen jag sover i fram tills imorgon kväll, garderoben och skrivbordet som ska lämnas kvar här efter jag flyttat. 
Efter att vi satt upp hyllorna och flyttat fram fotöljen, drog jag fram en gammal träkista jag har fram till stolen som jag slängde upp fötterna på och bara satt där och såg mig omkring i några minuter. Lyssnade på tystnaden, hörde hissen som med jämna mellanrum färdades mellan våning till våning och försökte föreställa mig mitt nya hem som färdigt. Det känns så himla pirrigt, så himla läskigt, och så himla bra. 
 

> Apartment inspiration 2.0 <

Vi ta lite från Alla bilder och klämma in i min lilla lägenhet. 
 

> How does she know that he loves her? <

Idag, efter skolan, kom Joanna över för att hjälpa till med flytten och officiellt bli den första utanför min familj att se lägenheten. Hon gav mig en kombinerat house-warming gift och födelsedagspresent som inkluderade två fina doftljus, samt en te och kaffeburk ifrån allas favoritbutik Lagerhouse. Ska nog dra dit på kuddjakt inom en snar framtid också.
Hur som helst så har vi släpat lådor och Ikea säckar, råkat skrämt upp varandra till skrik i hissen och kapat den innan den andra hunnit in. I avslutade dagen genom att gå och köpa Thaimat som vi - trots att jag har ett fullt funktionellt matbord med stolar - åt på golvet i det tomma, ekande vardagsrummet. Jättemysig dag och mycket bra gjort, ska försöka packa ned mina resterande två bokhyllor innan jag går och lägger mig också. 
Det blev som ett litet smakprov när Joanna kom över. Och var så allmänt stolt och glad över allt och ingenting. 
 

> 8tracks Tips <

På senaste tiden har jag non-stop använt radio/musik appen 8tracks. Man får ta del av andras playlists genom att söka på kombinationer man är ute efter, t.ex "inde+happy+upbeat" eller dyliknande. 
Så ni ska få några av mina favoritplaylists för olika situationer (de är inte så många än då jag är otroligt petig..)
 
Plugg-playlist
 

i've got 99 problems and they're all due tomorrow from oshecrew on 8tracks Radio.

Study II. from coldwarfare on 8tracks Radio.

Concentration from libbyys on 8tracks Radio.

 Upbeat för att göra sig i ordning till 

Cigarettes from juilanna on 8tracks Radio.

Mix Tape (Covers) from kirk.alcantara on 8tracks Radio.

☼good vibes☼ from indiewallflower on 8tracks Radio.

 Och sen självklart några för att läsa och slappna av;

2:36am from j4_ on 8tracks Radio.

chill☽ from ellietidy on 8tracks Radio.

 

 

 


> Walls of books <

(utan ordning)

Wall of books —  Amsterdam

Bookstore Mural — Pittsboro

Inside a Bookshelf —  Sweden

Library Mural — Poland

Flying Books — San Francisco

Heart, Culture and Pedagogy — Canada

La Bibliotèque De La Cité — France

Larchmere Mural — Ohio

Duluth Public Library - Minnesota

Transformer Books —  Russia


> I'm moving OUT <

 
Så, nu har jag hållt det här för mig själv länge nog; Antagligen den här veckan, flyttar jag ut till min egna lägenhet. 
Förra helgen så berättade pappa att han hade hittat en liten 1,5;a som ligger nära där jag nu bor med mamma, och undrade om jag ville och kände att jag skulle hantera det. 
Efter en hel del sista minuten panik tackade jag hur som helst ja. Så den här helgen har vi varit ute i jönåker och handlat köksbord och stolar på second hand, kökssaker, skohylla och dyliknande. Vi fyllde ett helt hästsläp och baksätet på bilen - det är så otroligt mycket man behöver, det är sjukt. 
Så ni kanske förstår varför jag varit lite frånvarande. Det är svårt att hinna med skolan, jobbet, vänner, springa med flyttlådor och montera ihop möbler, och skriva två inlägg om dagen på en blogg. Ser ni vad jag menar? 
Hur som helst; ja. Senare i veckan flyttar vi över mina större möbler och sängen och i och med det så flyttar jag till min fina lilla hörna med balkong, badkar och vaniljfärgade köksluckor. 
 
 

> Sorry for sucking so bad <

 
Hej hörrni.
Jag vet att mitt bloggande är 100% värdelöst om ens existerande just nu, men det är för att det är 1000 saker som pågår just nu. Mitt jobb hos den andra familjen har nu börjat så jobbar betydligt mer nu, samtidigt som det är skola och nationella prov och ett annat "projekt" som tar upp det mesta av min lediga tid just nu som jag snart (antagligen någon gång under nästa vecka) ska dela med mig av till er. 
Har även en bok som jag måste skriva om här och rekommendera till allt och alla då den är helt fantastisk. Alltså den flög rakt upp på favoritlistan, tillsammans med typ, vad är det nu, sju andra?
 
Hur som helst; förlåt för min frånvaro. Inte blir det bättre av att jag åker till landet i helgen igen så kanske först kan skriva igen på måndag. Lovar att bättra mig snart, men för tillfället blir jag så tacksam om ni kan ha överseende.
Livet kommer i vägen ibland. 
 

> 100 reasons to stay alive <

 
 

> Dresses <

 
 
 
(Jag vill gifta mig i typ 80% av de här klänningarna fyi)
 
 

> Tillbakablick"

På senaste tiden - läs; de senaste dagarna - har jag haft en sån himla tidsångest över tonåren etc, så det var väl passande att jag hittade en gammal bild på mig på landet, sommaren 2011. 
 

> Måndagscravings <

Det är så himla mycket man vill ha nu då det är viktigare än någonsin att spara/tjäna pengar. 
Några av mina absoluta största cravings at the moment är:
 
Spetsklänning från dry lake som Demi så snyggt modellar. 
 
 
 
Den här grymma samlingen kuddar..
En rustik träpall som vore perfekt till sminkbordet och en koffert till bord.. 
Och mintgrön blomlåda samt pennställ från Åhléns alltsammans! 
 
 
Näthylla att ha kokböcker i och liknande, samt fina, olivfärgade glasflaskslyktor från Granit
Detta snygga, flerradiga halsband och den vackra hårkammen..
 
En mönstrad maxikjol
Och en laxrosa spetskavaj från H&M. 
Och till sist mina bruna, drömsandaletter från Scorett. Man kan ju drömma liksom. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

> Månaden: April <

Månad: April
Favoritfoto: 
Böcker lästa:
 •  The Catcher in the Rye
 • Company of Liars
 • Grottbjörnens Folk
 • Surviving the Angel of Death: the true story of a mengele twin in Auschwitz
 • Neverwhere
 • Det handlar om dig
 • Lord of the Flies
 • Not another happy ending
 • Doktor glas (Den är inte med på bilden då den ligger i mitt skåp i skolan) 
   
Bästa köpen: Min tredje bokhylla tror jag. OH och min skrivmaskin. 
Värsta händelsen: Kan inte riktigt Pinpointa någon just nu, men familjebråk.
Bästa händelsen: Fyllde ju Sjutton år. Det var väl trevligt och så.
Månadens obsession: serien "Misfits" och "Parks and Recreation"
Nästa månad vill jag: Få mycket gjort och börja med det "lilla" projektet som kind of kommer att ändra mitt liv. 
Låtar: 
Jason Mraz – I Won't Give Up
Kate Nash – OMYGOD!
Kate Nash – Foundations - Full Explicit Version
Swedish House Pussy – Pumping Blood (And the Whole Wide World Is Whisteling)
Gif:
Och de fantastiska Spiderman 2 kyssarna
Bästa filmen: Jisses, ingen aning. Inte kollat på så mycket filmer i Apil? 
Bästa boken: Beijers "Det handlar om dig" och "the Hitchhikers Guide to the Galaxy"
Bästa youtubeklipp:
Något jag lärt mig: Att göra en superfin inception fiskbensfläta. Och att plantera örter. 
 

> Weekend bildbomb<

och vad gjorde ni i helgen? 

> IT'S GONNA BE MAY <

Glad första Maj you guyyyys. 
Medan alla andra gick ut och festade vid brasor igår jobbade jag, men åkte sedan till Stadsteatern med pappas familj för att se på sista föreställningen av Peter Jöbacks, Sweeney Todd som var jättebra, så himla speciellt att äntligen få se min barndomsmusikalidol (långt ord) in action.
Kommer ihåg när jag först hade sett filmen med Johnny Depp, det var sommarlov tror jag och jag blev helt besatt så jag såg den ungefär två till tre gånger om dagen. Överdriver inte ens.
När jag kom hem hade Rickard äntligen kommit ned så det blev lite kramande och flamsande, fick även 500 kronor på Akademibokhandeln i födelsedagspresent så ska kila in där så snart som möjligt och roffa åt mig böcker.
Idag är en ledig från skolan så vi ska åka till kungens kurva och köpa en till bokhylla på Ikea då jag nu har en.. nitton böcker som ligger staplade på min skänk som inte får plats i hyllorna jag har nu. Livet är tufft. 
 
Hur hade ni det på Valborg? Någon rolig fest/brasa ni gick på?