> You is kind, You is smart, You is important <

Nej, men grammatik är inte helt Off, utan jag såg nyligen succéfilmen "The Help" tillsammans med mamma. 
Filmen utspelar sig på Sextiotalet och handlar om livet som en svart hemhjälp i mississippi. Skeeter (Emma Stone) som blev uppfostrad av sin mörkhyade hemhjälp återvänder hem efter att ha sökt journalistjobb i New York och efter att staden börjar införa en lag om att de svarta "anställda" måste ha en egen toalett utomhus, och inte använda familjens av hygieniska själv, bestämmer sig Skeeter för att skriva en bok ur ett perspektiv som aldrig blivit belyst - The Help's. 
Man får följa den sjuka rasismen och fördomarna, samt den vardagliga skräcken de var under. Hur även vissa vita led av att samhället förväntar sig att de ska beté sig mot de svarta på ett särskilt sätt även om detta går helt emot dem. 
Jag trodde att detta skulle vara en jättetung drama - och jag grät ibland, självfallet - men den var också så himla mycket roligare än jag någonsin kunnat tänka mig! Det är inte konstigt att den här filmen slog igenom så stort - första klassens skådespeleri, en handling som får en att sitta kvar och tänka igenom sitt liv - pretentiöst, men sant - medan eftertexterna rullar på skärmen. 
Ni borde verkligen se den om ni som jag är lite sena och inte redan gjort det. Nu gäller det bara att läsa boken också. 
 
 

Kommentarer
Postat av: spetsflickan

Åh måste se den!

Svar: Ja den är så hemskt fin! Stort tips!
Sofia Schalander

2014-07-08 @ 00:59:22
URL: http://spetsflickans.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback