> This man might kill me <

Igår läste jag ut den otroligt prisade boken "Gone Girl" av Gillian Flynn. 
Den har stått i min hylla i över två/tre månader och jag tog mig äntligen i kragen och slog upp första sidan. Och sen var jag fast. 
 
Boken handlar om Nick och Amy, som startade som det ultimata paret i en fantastisk kärlekshistoria. Första kyssen som delades under ett mjukt sockerregn från bagarens leverantörer på gatan där de stod, Amy var den där "coola flickvännen" som inte tvingade Nick att ändra sig bara för deras förhållande, som inte höll honom i koppel. Men på deras femte bröllopsdag försvinner Amy spårlöst, och Nick kommer hem till ett brottsplats. Polisen, media och den lilla staden de bor i hamnar i eld och lågor i jakten på "Amazing Amy", Karaktären Amy's föräldrar baserat en stor barnserie om, inspirerad av sin perfekta enda dotter och alla tror samma sak; att Nick har mördat och gjort sig av med sin fru, den perfekta kvinnan, och kriminalspiralen tar vid. 
 
Boken är uppdelad i tre delar och blandas mellan Nicks perspektiv och bland annat Amy's dagboksanteckningar. Man får följa fallet i alla Twists and Turns och Flynn lyckas hela tiden kasta runt en i en omtumlande känslomässig tur - i ena stunden skrattar man och hundörar sidan för att komma ihåg ett roligt citat, i andra får man gåshud av obehag. 
Det här är definitivt den bästa kriminalromanen jag läst, och jag skrev omedelbart upp Flynn's andra romaner, Sharp Objects och Dark Places på mig Måste Läsa Lista. 
Rekommenderar starkt! Den kommer även ut som film i Oktober med bland annat Ben Affleck som Nick och Neil Patrick Harris! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback