> 27 dresses <

 
 
 
 
 
 
 

> Månaden: Janurari <

Månad: Januari 
Favoritfoto: 
Ett maskinskrivetbrev från en fin tjej.
 
Böcker lästa: 8
 1. Will Grayson, Will Grayson
 2. The Virgin Suicides
 3. Divergent
 4. Insurgent
 5. The Time Keeper
 6. Her Fearful Symmetry
 7. Anne Franks Diary
 8. Eleanor & Park
 
Bästa köpen: Mina två röda läppstift från Isadora, och en pocket-size engelsk ordbok (tråkigt men ja) 
Oh, och min spargris-TARDIS bara för att den står så vansinnigt fint i bokhyllan. 
 
Värsta händelsen: Antagligen att jag låg hemma över en vecka med feber, svårigheter att svälja och i stort sett den värsta förkylningen någonsin.
 
Bästa händelsen: En arbetsintervju som gick himla bra och som verkar leda till ett deltidsjobb nu, min nacktatuering och min näspiercing! (Bästa OCH värsta var även när jag äntligen såg julspecialen av Doctor Who och Amy var med. Grät i 34 år.) 
 
Månadens obsession: Glutenfria bärflingor och ESSIE's "licorice" svarta nagellack som jag har haft på mig i stort sett varje dag sedan jag kom hem ifrån thailand. 
 
Nästa månad vill jag: Dunderfokusera på skolan - ett måste då jag har bytt -, börja jobba och packa upp de sista flyttlådorna och påsarna i mitt rum som jag har skjutit upp alldeles för länge. 
 
Låtar:
OneRepublic – What You Wanted
Arctic Monkeys – Why'd You Only Call Me When You're High?
Arctic Monkeys – Arabella
Kristen Bell – For the First Time in Forever (Reprise)
 
Gifs:
(Bara för att tvättbjörnen blir helt "oh god oh god oh god I'm so sorry oh god are you ok oh god ohmygod" och kramen på slutet är åh)
(Pga säger detta för mig själv varje gång jag häller upp Juice)
Varje Gif var otroligt relevant. Don't look at me
 
 

> Love and other drugs <

Ikväll medan jag slevade i mig kräftsoppa till middag tittade jag på filmen "Love and other drugs" med bland annat en av mina favoritskådisar Anne Underbara Hathaway.
Filmen handlar om Jamie Randall som säljer medicin och han har alltid kunnat lirka sig in under skinnet på folk, putta dem i riktningen han önskar. Alla vill ha honom, alla vill vara honom.
En dag på sjukhuset han försöker skapa ett samarbete med träffar han Maggie, en 29 årig kvinna med stage 1 Parkinson.
Hennes eld, frihetsattityd och otroliga motvilja mot honom väcker hans intresse och det hela leder till en av mina nya favoritromanser. Helt fantastisk film, och Anne Hathaway har aldrig varit så vacker. 
 

> I want to be the last one who kisses you <

Fick med mig en semla hem idag efter en kort skoldag, det är så jobbigt att min favoritbakelse bara säljs en gång under året! Får passa på liksom.
Annars har dagen inte varit så spännande, hade bara en lektion idag egentligen, men stannade kvar för att göra en extrauppgift i Engelska för att ge den nya läraren lite underlag på mig då jag är ny. Så det blev en bokrapport och sen fortsatt skrivande på min novell som jag verkligen tycker om, men som kommer att bli svår att avsluta.. Svårt ämne liksom.
Jag försökte få tag på någon som var ledig på eftermiddagen idag vilket visade sig omöjligt, så får åka iväg imorgon. Ska köpa ett par nya vinterklackar då mina börjar bli hemskt slitna, och ett par jeans. Någon som skulle vilja göra mig sällskap? 
 
Läste klart "Eleanor and Park" påväg hem från skolan idag också som jag började med i förrgår, och den klättrade sig upp bland mina favorit romanser. Väldigt fin bok - och snubblade över ett av mina favoritcitat of all time också som jag innan inte haft någon aning om vart det kom ifrån, så var det bara där!
 
She never looked nice
She looked like art, and art isn't supposed to look nice
It's supposed to make you feel something
 
 

> 140 characters or less is the new black <

För tillfället känner jag mig sådär glad. 
Inte av någon särskilt anledning,  utan jag känner mig bara i synk med resten av Stockholm. 
Några saker som får mig att känna att det går bra nu:

 • Alla saker får perfekt plats i skolväskan, den är varken för tung eller för lätt.
 • Jag ska på fest på lördag vilket var himla längesedan
 • Vid den här tiden nästa månad kommer jag att ha ett jobb igen
 • Allting känns inte sådär fruktansvärt svårt hela tiden 
 • Jag orkar inte vara ledsen längre
 
 
 
 
 
 
 
 

> I am in love with you, and I know that love is just a shout into the void, and that oblivion is inevitable and I am in love with you.<

 DEN ÄR HÄR ÅH DEN ÄR SÅ VACKER OCH JAG KOMMER INTE ÖVERLEVA FILMEN
enjoy

> I've got to outlive four of these bastards <

Onsdag. Jag kommer hem med sju skolarbeten och ett skrivmaskinsskrivet brev och en ny bok som jag hittade i skolans "ta-vad-du-vill-ha" bokhylla. 
Åkte lite tidigare till skolan än vanligt, vilket var tur då jag gick vilse i en "Eleanor and Park" och åkte tre stationer för långt. Även fast jag var tvungen att vända och åka tillbaka, så var jag i skolan en halvtimme före lektionen.
Så resten av dagen har jag spenderat med skolarbete för att göra klart så mycket som möjligt, så snabbt som möjligt. 
Surrogatmödraskapdebatt, Etikartikel om reproduktiv kloning, Novellskrivande om Acute Promyelocytic leukemia. 
Vad lätt jag gör det för mig.
Förresten - Ikväll kommer The Fault in our stars trailern ut! Trots att jag har sett ett dåligt klipp av den, och en teaser, kan jag knappt vänta. Uppdaterar hela tiden och lyssnar på boken som uppladdning. 
Puss på er. 
 
 
 
 
 
 

> Pastel Dresses <

 

 
 
 

> Why'd you only call me when you're high? <

 
Första dagen tillbaka i skolan efter sjukdomen, och även första dagen som officiell Cyberelev. Hade bara en lektion, som var mediaproduktion där vi började planera en podcast vi ska göra, så nästa lektion kommer att spenderas i inspelningsstudion. Spännande, aldrig gjort det förut! 
Fick även ett samtal om en till arbetsintervju nästa fredag, och klassfest på lördag. En himla massa som händer helt plötsligt.
Förresten, så jag har inte köpt böcker på över en månad nu. Makalöst, eller hur?
Listan av böcker-jag-måste-köpa som jag har i min telefon har växt sig till 23 titlar, varav flera är serier (lägg till 3+ på en del alltså) men still going strong. 
Boken jag läser nu har jag hållt på med ett bra tag eftersom jag inte orkade läsa något medan jag har varit dålig, men också för att den är rätt svår att komma igenom. Lite långtråkig kanske. (Usch vad hemsk jag känner mig) 
 
Här fick ni också lite bilder på mitt nya rum, inklusive två av mina 12 bokhylleplan. Samt en fin sparTARDIS. Trevligt. 
 

> Semmeltårta och theracough <

Firar en framgångsrik arbetsintervju med en bit överbliven semmeltårta från pappas möte och en till shot Theracough.
Imorgon far jag till skolan trots att jag inte är helt frisk än, men jag har bara en lektion som börjar 1, och då hinner jag också lämna mina saker från gamla skolan och hämta upp de nya från.. ja, min nya. 
Det är så himla skönt att jag äntligen börjar känna mig lite piggare, har längtat till skolan bara för att bryta min dagliga rutin av frukost-serier-lunch-serier-middag-serier-sömntablett-serier-sova-repeat. 
Vill gå ut, fika och plugga med vänner på café, lära känna min nya klass. 
Jag kommer förhoppningsvis fota mer igen och göra den här bloggen lika kul som den var innan jag reste, några tips eller önskningar ni har? 
 

Annars, god natt, och vi ses när jag är mig själv igen. 
 
 

> Intervju <

 
And in that moment, I swear, I almost looked like I haven't been caughing up my lungs for the past week.

Lastar väskan med halstabletter, hostdämpande och nässpray och ska snart gå till tunnelbanan för att åka till intervjun. Har varken egentlig lust eller ork, men måste rycka upp mig, detta går ju ändå före.
Intervjun tar plats på Espresso House så kanske hinner beställa en otroligt efterlängtad kaffe om jag kommer dit lite innan. Önska mig lycka till hur som helst!
 

> "You will move mountains" "I can't even move my tongue" <

Pulsen rusar så fort jag sätter mig upp och all mat och vätska är svår att svälja.
Imorgon ska jag till vårdcentralen för att se varför jag aldrig blir frisk, och sedan efter det ska jag på jobbintervjun som blev framskjuten från i fredags.
Har spenderat dagen med att se snart en hel säsong av en tv-serie och väntar in kvällstimmarna då jag i regel känt mig lite piggare för att se om jag kan skriva på novellen för svenskan, eller åtminstonne läsa lite.
Har bara läst en gång under den senaste veckan och det stressar mig något så vansinnigt. 
På sängbordet trängs Theracough med lergigan och cipralex, bafucin, strepsils och nezeril tillsammans med Emuoljan för min piercing - och jag har aldrig längtat så mycket till en skolvardag som nu. 
Fönstershoppar böcker för att döva tristessen. Hejhopp.
Såg Catching Fire och Sophies Choice igår också. Väldigt olika filmer, men väldigt bra båda två.
All hail Jennifer Lawrence and Meryl Streep. 
 

> The tea calendar <

 
I think I've just seen God.

> General Update <

Går fortfarande på en hög dos halstabletter och smärtstillande, sover eller tittar på The Office hela dagarna. Det var längesedan jag var såhär sjuk under en så lång tid, och det suger musten ur mig fullständigt, och därför är min blogg också lika tråkig som jag för tillfället.
Har fyllt i lite jobbsaker, intervjun jag skulle på idag blev flyttat till måndag och så ska jag antagligen på en till hos ett annat företag samma vecka. 
Det känns jättekul att det åtminstonne går framåt. 
Såg "Splice" igår förresten. Bra, konstig, lite förvirrande sexuella vibbar. Anyways. 
 
 
 
 
 

> Thank you God for my life. I am ready now <

Jag fortsätter temat film marathon nu när jag är sjuk, och ikväll var det dags för "Life of Pi" eftersom det är samma skapare till "The Bookthief" filmen, så det var ett måste. 
Pi Patel är en pojke som är uppväxt i Indien med sin familj. Han har alltid sett skönhet i saker, tror och älskar gudarna av alla religioner, och har ofta blivit retat för detta - och sitt namn.
En dag säger hans pappa att pengarna inte räcker åt, och om de flyttar till ett annat land, och säljer djuren som ägs av faderns Zoo, så kan de börja på nytt.
Men resan dit blir inte riktigt som de planerat. 
 
Under en stark storm går skeppet på grund, och kvar i en livbåt finns en Zebra med ett brutet ben, en hyena, en orangutang, Pi - och en fullvuxen bengalisk tiger.
-
För det första så är filmen ofantligt vackert gjord med en fantastisk historia, men jag fascineras så av djuren.
Skaparna av den här filmen prisas så över sin förmåga att i datorn skapa djur som såg så verkliga ut. I många scener är tigern inte ens där, utan läggs sedan till i datorn. Enbart i scener då bara djuret är med, och inte gör något specifikt (alltså "bara är") har de faktiskt använt riktiga djur. Och jag gissar på att det är sällan. 

Alltså har de gjort ett makalöst jobb, och en magisk film. Och jag är helt förälskad i Richard Parker. 
(Denna skrivs upp på min "att läsa" lista.) 

> And the walls kept tumbling down <

Då jag känt mig lite piggare under eftermiddagen har jag haft en riktigt skämma bort mig dag (följt av en hel del diskande).
Jag har gjort en hemmagjord hårinpackning (och trots att den inte luktar så gott så gör den under, någon som skulle vara intresserad av recept?), skrubbat hela kroppen med peeling och tagit hand om håret i en lång, sval dusch (så skönt för febern) och nu provar jag en ny sak med håret medan det torkar som jag hoppas blir fint då jag ska på arbetsintervju imorgon. Inge kul om jag kommer dit och ser ut som ett fågelbo med ben.
Smetade även på lite av lipscruben jag gjorde igår, och smörjer nu in mig med kakao body butter från The Body Shop. 
Otroligt skönt att bara ta hand om sig en dag, det är sällan man verkligen har tid och ork till det. 
Ovan ser ni också de hemgjorda (inte av mig) sura karamellerna vi köpte i en liten stuga i Sundsvall som jag är besatt av, de kommer i en liten gul snusask ser det ut som och smakar fantastiskt. 
 
Vad är era bästa tips för att skämma bort sig själv lite extra? Vad är er vardagslyx? Tips tips tips! 
 

> Fortfarande sjuk <

Ni förstår inte hur jobbig den här förkylningen är. 
Den har hållt mig hemma sen i Tisdags och den verkar inte bli bättre. Jag kan inte prata, eller svälja för den delen, mina öron gör ont och piper och det ena har till och med utvecklat ett eko och gissa vad?
Jag kan inte lyssna på musik för i höger öra hör jag alla toner annorlunda! Allt blir falskt! 
Otroligt frustrerande. 
Kill me. 
Mmm puppy

> I see fire <

Eftersom jag har varit bortrest och då 300 år efter alla andra har jag nu äntligen sett "Desolation of Smaug".
Spontana tankar om filmen;
 
1. Inga från Lord of the rings filmerna åldras. Någonsin. 
2. maRTIN FREEMAN letmetouchyourface
3. Tack gud och resten som jobbar med filmerna för att ni gav Kili mer on-screen time OCH romans. vem läste min önskelista
4. Smaug var p.e.r.f.e.k.t. Inte behöver jag nämna att Benedict Cumberbatch gjorde rösten, men också Rörelserna som sedan baserades till draken. Trodde att det skulle se konstigt ut, var till och med rätt att Smaug skulle vara dåligt gjord, men wow. Bara wow.
 
5. Så - mycket - bra - skådisar - aj.
6. Heyo vi har med en svensk i den. 
7. Ja.
8. Tänder på allt och alla. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

> Lipcare alá Demi <

Eftersom förkylningen höll mig hemma idag med har jag varit så otroligt uttråkad. 
Har försökt att städa mitt rum men blivit yr och illamående så fort jag rest mig upp, samma sak med läsning, sett ikapp några serieavsnitt och druckit hinkvis med te.
Bestämde mig tillsut att göra någonting för mina nariga läppars skull, och gjorde ett lipscrub och ett läppbalsam med hjälp av ett inlägg av vackra Demi (Klicka på länken för att komma till inlägget).
Otroligt lätt, roligt och väldigt bra resultat! 
(Ursäkta ljuset och bildkvalitén, ljuset i mitt rum lämnar en hel del att önska... Läppbalsamet är inte svart till exempel, utan mörkrött).
Stor rekommendation, titta in på Demis blogg och ta del av hennes pysseltips! Inget ni kommer att ångra. 
 

> Thank you lord for pretty people - Tv-series edition <

 
Jensen Ackles - Supernatural
Dylan Roden - Teen Wolf
 
David Tennant - Doctor Who
Benedict Cumberbatch - Sherlock 
Matt Smith - Doctor Who
Jared Padalecki - Supernatural
Karen Gillan - Doctor Who
Ginnifer Goodwin - Once Upon A Time
Zooey Deschanel - New Girl
Emilia Clarke - Game Of Thrones
Natalie Dormer - Game Of Thrones
Dylan O'Brien - Teen Wolf
Ian Somerhalder - Vampire Diaries
Daniel Sherman - Teen Wolf
 

> Feberfrossa <

Hej på er.
Förlåt att jag inte har skrivit något idag, har spenderat tiden hemma. Bokstavligt talat hackat tänder och skakat i feberfrossa under två lager täcken och tjocktröja, gråtit över hur ont det gör att svälja och våndats över öroninflammationen. (Och sett ikapp de missade Teen Wolf avsnitten.) 
Hur som helst så känner jag mig inte något vidare inspirerad för att blogga just nu, så jag ville bara checka in och säga att jag lever - nätt och jämnt.
Min blogg har blivit så fruktansvärt tråkig, jag vet. Jag ska bättra mig. 
 

> 27 Dresses <

 
 

> Somebody mixed my medicine <

Efter att ha lekt i snön i Sundsvall har jag blivit förkyld, varför går jag inte ut nu igen?
Hur som helst, eftersom jag har studiedag idag (convinient) så åkte jag och mamma till Ikea för att köpa lite saker till lägenheten, som den mycket välbehövda andra bokhyllan åt mig. Lovely.
Nu sitter jag och väntar på att de smärtstillande ska verka, i mitt rum fyllt av flyttlådor, tekoppar med röda läppstiftsavtryck och böcker längst hela golvet. Ska snart börja kamikazeuppdraget att sätta ihop bokhyllan. 
Wish me luck. 
 

> 10 Things I Hate About You <

 
I lördags innan jag och Ém gick ut och lekte i snön såg jag äntligen tonårsklassikern "10 Thing I Hate About You" med baby Joseph Gordon-Lewitt och my most recent heart throb Heath Ledger, som obehagligt nog påminner väldigt mycket om två av mina kusiner. 
Oavsett, 90-talig, rolig, fin, tonårig. Ibland behöver man sånt. 
 

> Allt är för bra nu <

Efter en kort helg här uppe i djupsnön ska vi snart sätta oss i bilen för 4-6 timmars resan hem till Stockholm igen.
På måndag är jag ledig (innebär jobb hemma i lägenheten) och på Tisdag har jag bara en lektion, som börjar ett (hör jag änglasång?) och får förhoppningsvis hem min andra bokhylla också (you complete me).
Annars så händer nog inte så mycekt nästa vecka av vad som är planerat, ska träffa Joanna och Frida igen efter en lång tid och antagligen jobba lite på pappas kontor.
Lever i det nya röda läppstiftet nu och tvättar piercing varannan timma. Puss på er. 
Fin video, fina artister. Fina Håkan.
 

> Come on let's go and play <

Vaknade upp i Sundsvall i ett rum klätt med Disney plancher och Hello Kitty lakan med en sovande Émilie i överslafen. Vi åt frukost tillsammans med mamma och Richard, spanade på en flock med Rådjur utanför i snön och åkte sedan in till stan.
Jag och Ém köpte nya kuvert, vax och stämplar, två nya läppstift och lite andra pinaler, inann vi åkte till en Piercing studio där jag gjorde min sjunde (om man räknar med alla hål i öronen) och har nu fått ordna koksalt för att rengöra med. Men är oavsett jätte nöjd, trots att det gjorde ritkigt ont!
När solen gått ned och snöfallet lagt sig drog vi på som overaller som var säkert 5-6 storlekar för stora och gick ut och lekte i snön. Snökrig, åka matta/racer/tefat ned för backen och krascha in i snödrivor. 
Väldigt kul att göra med familjen, och det kändes plötsligt som om man var liten igen.
Nu är vi alla rätt trötta, jag och Ém är utslagna i soffan och kollar på 10 Things I Hate About You och de andra lagar middag. Snart när mjölkleveransen anländer blir det hemmagjord varm choklad också. Not bad. 
 

> Just picture a depressed onion cutting itself <

 Jag har spenderat frukost timman med att kolla på Bo Burnhams stand of Show "What".
Först upptäckte jag honom via Vine där han är min absoluta favorit, och han är så otroligt talangfull inom komedi trots att han är så ung som 22. Och musikalisk. Mm.

> I wish you would tell me why <

Sista provdagen på andra gymnasiet, och min personliga deadline för ett beslut.
Så när jag kom hem för några timmar sedan satte jag mig ned och skrev ett mejl där jag begärde ett byte. Helt plötsligt går jag inte längre på Jensen. Intressant huh?
Annars så har jag gjort underbyggande research om leukemi och sköldkörtelcancer hela eftermiddagen för en svenska uppgift, blivit kallad snygg och frågad om nummer av en pojk med ögonbrynspiercing, köpt en bok, fikat med två olika vänner jag inte träffat sen innan jag reste bort, blivit matförgiftad och sett klart på Säsong 3 av Sherlock som jag absolut älskade. Underbart, som alltid med en hemsk plot twist i slutet. 
Förhoppningsvis kommer nästa säsong ut innan jag dör. 
 

> Do you want to build a snowman? <

Igår såg jag äntligen den nya Disney filmen "Frozen".
Den handlar om systrarna Elsa och Ana, döttrarna till kungaparet, som sedan en olycka då de varit små varit isolerade och hållna isär på grund av Elsas speciella krafter. 
När Elsa tillslut når åldern då hon ska krönas ändras allt och hennes kontroll över sina krafter ställs på prov.
 
Är så himla glad att Disney har vidgat sina vyer om hur en saga kan se ut. 
Inte längre krävs det en man som ska rädda prinsessan, som ska komplettera henne. 
Ibland behöver man bara sin mamma (Brave) och här kommer en film som handlar om systerskap. Bra gjort. 
(Så bra film förövrigt) 

> I want us to be the old us, not the new <

Tog mig igenom första provdagen på det andra gymnasiet, och det gick faktiskt bättre än jag väntade mig, ska gå dit igen imorgon och vara med. 
Som belöning gick jag till Akademibokhandeln och använde lite av pengarna på presentkortet jag fick av min extrapappa i julklapp (tacktacktack) och köpte dessa; 
Everything is illuminated - Jonathan Safran Foer
Elijah's mermaid -Essie Fox
Two brothers - Ben Elton
The hundred-year-old man who climbed out of the window and disappeared - Jonas Jansson
 
Två av dessa har jag gått och kikat på under en lång tid men aldrig kommit för mig att köpa, de andra två var spontana då Akademibokhandeln tyvärr har ett väldigt begränsat utbud av engelska böcker. 
De sista pengarna på kortet lär jag antagligen spendera på en engelsk version av A Clockwork Orange efterson jag råkade missbeställa min version, som visade sig vara svensk. 
 
Imorgon ska jag äta middag med Eline (ute eller hemma vet jag inte riktigt än) och sen kommer fredag då jag tillsammans med mamma och Ém (saknat dig saknat dig) tar den fyra timmar långa bilresan upp till Sundsvall. 
Det kommer att bli vansinnigt mysigt! 
 
Vi hörs snart igen! 
 

> Nervous <

Sitter på tunnelbanan med en termos fylld med te krampaktigt i handen. 
Jag är påväg till en provdag på ett annat gymnasium, då jag funderar på att byta. Självklart är jag så nervös att det känns som om min mage snörs åt och fjärilarna där inne har tokpanik. 
Sedan jag kom hem från Thailand har min matlust varit icke existerande och att äta känns inte alls lockande, men gör det av rent måste. Blir ju hungrig ändå. Jag kan trots allt inte leva på kaffe och te längre. 
Det blir inte bra så. 
Anyways, igår spenderade jag flera timmar med att packa upp kläder, böcker och smycken, smink, lyktor och tavlor medan jag stapplade de tomma flyttlådorna så högt att de tillslut nuddade taket. 
Det bästa nu vore att få den nya bokhyllan - då skulle jag kunna bli klar på riktigt. 
 

> Back to reality <

Första dagen tillbaka i verkligheten. 
Andetagen stiger i små moln när jag försöker hitta en ny väg till tunnelbanan och går med tillförsikten hos en åttioårig gammal kvinna i mina tunga boots då jag inte är van vid isen riktigt än. 
Komplimanger fick jag i skolan vilket såklart är otroligt kul, om mitt hår (som har växt en del), min nya bruna färg på kroppen och den älskade tatueringen som fortfarande läker. 
Har varit rätt nöjd med tillvaron ändå idag, köpte en kaffe på espresso house som sände rysningar över armarna. Jisses så jag saknat det i Thailand. 
Kom hem, började fylla i lite arbetspapper från polisen och lite ansökningar medan jag mumsade på frukt, såg ett Sherlock avsnitt och ska nu fortsätta att packa upp mitt liv som fortfarande trängs i lådor och säckar längst väggarna. Jag trodde att det skulle vara otroligt jobbigt att flytta till ett ställe jag aldrig ens sett, men I like it so far. Det känns rätt. Bra. 
 
 

> Den vackraste gatan i världen <

 
Rua Goncalo de Carvalho i Porto Alegre

> Dresses <

 
Atelier Versace F/W 2010-11 Haute Couture
 

> The fault, dear Brutus, lies not in the stars <

Det officiella filmomslaget för The Fault in our Stars har släppt och jag tror att mitt hjärta hoppade över ett slag eller två. 

> Hemma återigen <

Jag är tillbaka! 
Efter nästan en månads tystnad på den här bloggen ska jag försöka att mjukstarta upp den igen.
Mitt hjärna känns som trögflytande sement efter de tjugo timmar som resan hem tog, med mellanlandning i Dubai där jag påverkad av sömntabletter låg och slumrade under en filt på flygplatsens stengolv i totalfrossa.
Ändå - hemma. En ny lägenhet, en riktig nystart. Imorgon kanske jag till och med ska provgå i en ny skola.
Nytt nytt nytt.
Åkte och löste ut mina nya böcker också. Helt underbart. Måste dock vänta på en till bokhylla då mina strax över 200 älsklingar inte längre kan trängas i en, hur mycket jag än försöker att stapla dem på varandra. 
Trots att det är kallt här i Sverige, och att jag slängs tillbaka i den obekväma verkligheten fortare än önskat så är det skönt att vara hemma på något sätt. 
Välkomnades av ett brev skrivet på skrivmaskin och ett på ihoprullade pergament, beskrivande fransk tillvaro och hur man driver runt i Amsterdam under natten då man missat sitt tåg. Eminent. 
Självklart så slängde jag mig framför datan så fort jag ställt ned resväskan och såg på Julspecialen av Doctor Who och grät floder över Amelias entré med sitt långa brinnande hår och svarta naglar.
Raggedy man
Goodnight