> Jag knäpper några bilder, och skrattar för mig själv <

Goodmorning Guys. 
Är supertrött eftersom jag låg uppe till kvart över två igår och läste klart "This star won't go out", vilket alltså tog en dag för mig eh.. Men iallafall, låg och läste i sängen och grät absoluta floder. Inte den där diskreta tåren som rullar ned för kinden utan vi snackar riktiga tårar som blöter ned hela kudden och gör en så täppt i näsan att man inte kan andas.
Så jag älskade boken. Så mycket. När jag kommer hem till Stockholm ska jag skriva mer ordentligt om den, men ja - den var helt fantastiskt, och jag önskar att jag hade haft chansen att känna Esther när hon fortfarande levde.
Om en timma eller så ska jag gå och ta bussen in till stan och strosa runt där några timmar tills Rickard slutar jobbet för vi ska gå ut och äta! Jättemysigt.
Igår satt vi också och kollade på någon gammal brittisk sit-com från 70-talet när vi fick en sån otroligt craving för räkor, så vi hoppade in i bilen och körde till Ica, sen satt vi resten av kvällen och skalade räkor, doppade i Aoli och åt vitlöksbröd. Jag klagar inte. 
 
 

> Frågelåda <

Nu har det gått ett bra tag, så jag tänkte att jag kunde öppna upp frågelådan igen! Det var ju så länge sedan nu!
Så ja, ni vet hur det fungerar. Fråga om allt (inom rimliga gränser will you please) och så ska jag göra mitt allra bästa för att svara. Var inte blyga, använd fantasin! 
 

> Kluven <

Sitter och surfar runt på olika portaler, kikar efter nya bloggar att läsa och ser blogg efter blogg om böcker.
Känner mest "åh, det där vill jag också göra", och jag är så himla kluven angående min blogg, där jag står och försöker välja mellan att skriva och lägga upp det jag vill, eller det jag tror att läsarna kommer tycka mest om.
Tyvärr är det ofta vid såna här vägskäl jag brukar sluta blogga men jag ska försöka hålla ut den här gången då det har varit roligare än på länge. 
Men ni kanske skulle tycka att det vore så himla tråkigt om jag skulle pladdra om böcker, framtidsdrömmar och krimskrams hela tiden, och det är ju delvis för er som jag skriver. Så himla krångligt. 
Hur som helst så tror jag att jag kanske kommer att börja göra mer som jag vill i den här bloggen, skriva om böcker när jag känner för det - vilket lär vara rätt ofta eftersom det är mitt största intresse - och så får ni take it or leave it helt enkelt.. 
Vad känner ni? 
 
 

> Sundsvall 1.0 <

Hej på er! 
Kom fram på kvällen igår och blev upphämtad av Rickard på stationen, varefter jag fick halka runt på blankisen i mina Vans, tydligen har Stockholm ganska vårigt väder i jämförelse med Sundsvall.. 
Jag läste klart "Elijah's Mermaid" igår runt ett-tiden på natten eftersom jag inte kunde sluta, och himla fin var den! Nu ska jag börja läsa "This Star Won't Go Out" av och om Esther Earl. 
Hur som helst så ligger jag nu på mattan i flickrummet jag alltid har här uppe och lyssnar på Sandra Beijers podcast om böcker, passande nog, och ska snart gå ned och koka en kopp te att dricka medan jag tittar på några nya tv-serieavsnitt. 
Imorgon eller på lördag tar jag nog bussen in till stan här i Sundsvall för att gå runt och kika lite, och köpa två nya piercingsmycken jag har längtat så efter också. En måste jag ha för jobbet, och sen vill jag ha en guldring! 
Så ja, vi hörs av lite senare! 
 

> Look what they've done <

Sitter i en handduksturban och försöker lista ut vad jag ska packa med mig för några dagar i Sundsvall. Ser så mycket fram emot tågresan, älskar att åka tåg och även med snabbtåget så tar det drygt tre och en halv till fyra timmar att åka från centralen till Sundsvall, så kommer att ha gott om tid för att kolla på serier, läsa och klottra lite i mina nya Keri Smith böcker, varav det är en ni ser ovan!
 
Kanske slänger in ett inlägg till idag, osäkert beroende på om det finns Wi-fi på tåget och om jag hinner skriva innan jag åker - annars hörs vi imorgon! 
 

> The Wolf of Wallstreet <

Såg även den nya DiCaprio filmen "The Wolf of Wallstreet" igår, och herre vad bra den var. Verkligen en film i min smak. Rolig, kraftig, så över gränsen, mm. 
Bjuder på en av mina favoritscener ur filmen också. Remind me again why he doesn't have an Oscar? 

> Noot noot <

Ja, vad har jag gjort på senaste tiden (timmarna)? 
Dragit en "this will never work" minus "it's not you, it's me" delen för en pojke, fått hem två paket innehållande böcker och kläder, beställt tågbiljetter för nästan 1500 kronor och har snart gjort klart min kompis skolarbete. 
Dock har jag inte ätit lunch än. Jag jobbar på det. 
 
Jag lovar att när jag kommer hem ifrån Sundsvall så ska jag visa ordentligt vad det var jag fick hem, särskilt då kappan är min nya kärlek och böckerna har varit på min "att köpa" lista quite some time now. 
Jag har ingenting särskilt att skriva tyvärr, men ja. Ni får ha det så länge. 
You're fucking welcome

> Du säger att kärleken, aldrig var till för dig <

Med en nu sällsynt vårsol som sticker mig i ögonen ligger jag och drar mig i sängen tills klockan nästan slår tolv. Går och gör i ordning en kopp välling, lägger mig och läser och skrapar förstrött bort svart nagellack från fingertopparna. Jag märker nu att jag verkligen skulle behöva köpa en bra concealer då de sena nätterna av läsande lämnar mig med blåmörka ringar under ögonen och jag ser rätt trasig ut, men det är okej ibland. 
Har nog inga planer idag, kanske får besök lite senare ikväll och tills dess ska jag göra en kompis historia uppsats som jag får betalt för.. Ljuva lov, right?
Här får ni lite Håkan så länge. 
 

> I dig you so much <

Ikväll såg jag en film som jag nu insett att jag skjutit upp alldeles för länge, nämligen "The First Time" med min ultimate Heartthrob Dylan O'brien, och jag absolut älskade den.
Just för att det är en sån där tonårsfilm om kärlek, första gången och sånt där, men den är ändå annorlunda på ett så fantastiskt sätt. Den går in på en djupare och mognare nivå, mer verklig. 
Allting är inte alltid "fairy tale", men gud vad vackert det kan vara ändå. 
 
(förresten, tack för den mest makalösa, pulshöjande hångelscenen i filmhistorien. Var tvungen att pausa och lämna rummet.) 

> 30 dresses <

 
 

> Apartment inspiration <

 

> Reading Test <

Tog ett engelskt läshastighetstest via Staples, och jag tycker deet gick rätt bra med tanke på min ålder och att engelska inte är mitt modersmål! 
 

> It's so fluffy I want to die <

 

> Morgonen-efter dag <

Eftersom jag är en nervös-drickare, så blev det lite för mycket vin igår för att jag var så spänd.. 
Men efter ett tag hade jag riktitg roligt! Det var en jättegod buffé, åt soltorkade tomater, olika skinkor, brie - och mögelostar på kex.. Sen lekte jag med en fem och en sexåring tills de slocknade på soffan. 
Så jag och Tilda satt och kurade under en säng och gömde oss medan Lovisa sprang runt i huset bland de vuxna och letade. 
Sen vart det en del prat om jobb, framtidsplaner och sådant med vänner till familjen. Men tro mig - barnen och maten var the high top av kvällen.
Vaknade då imorse med sminket utkletat över hela ansiktet och jag har haft en pyjamas-kind-of-day. Klockan är över fem och jag har inte lämnat sängen om det inte är för mat, bara kollat på The Office och sett på youtubeklipp och jag har inte tagit på mig byxor än.
Däremot så bär jag rött läppstift. För why not. 
 

> Cross out the things you have done <


Graduated high school
. Kissed someone. Collected something really stupid. Smoked a cigarette. Got so drunk you passed out. Rode every ride at an amusement park. Gone to a rock concert. Helped someone. Gone fishing. Watched four movies in one night. Gone long periods of time without sleep. Lied to someone. Snorted cocaine. Failed a class.Smoked weed. Dealt drugs. Been in a car accident. Been in a tornado. Been to a funeral.Burned yourself (not on purpose). Ran a marathon. Cried yourself to sleep.  Spent over $200 (1305 kr)in one day. Flown on a plane. Cheated on someone. Been cheated on. Written a 10 page letter. Gone skiing. Been sailing. Have a best friend. Lost someone you loved.Shoplifted something. Been to jail. Dangerously close to being in jail. Skipped school.Had detention. Got in trouble for something you didn’t do. Stolen books from the library. Gone to a different country. Dropped out of school. Watched the “Harry Potter” movies. Had an online diary. Had a yard sale. Had a lemonade stand. Actually made money at the lemonade stand. Been in a school play. Been fired from a job. Swam with dolphins. Taken a lie detector test. Voted for someone on a reality TV show. Written poetry. Read more than 20 books a year. Gone to Europe Loved someone you shouldn’t have. Used a coloring book over age 12. Had surgery. Had stitches. Taken a taxi. Seen the Washington Monument. Had more than 5 IM’s/online conversations going at once. Overdosed. Been in a fist fight. Gone surfing in California. Had a hamster/guinea pig. Pet a wild animal. Used a credit card. Did “spirit day” at school.Dyed your hair. Got a tattoo. Got straight A’s. Been on the Honor Roll. Know someone with HIV or AIDS. Made-out with someone. Played on a sports team. Snuck out of the house.  Swore at a teacher.  Gone laser tagging. Had a romantic relationship. Been on the TV. French braided. Skinny-dipped. Driven a car. Performed in front of an audience.Gone bungee-jumping. Been to Mexico. Crashed a car. Sky dived. Been kissed in the rain. Made an 11:11 wish. Drank alcohol. Forwarded a chain letter. Made a mistake.
 

> Snöoväder <

Fredag, äntligen, och sista dagen innan lovet. 
Är inte sådär jätte exalterad över att gå ut i snöovädret - men det måste göras. Trycker ned mössan över smutsigt hår och har gympakläderna under jeansen. Usch.
Ikväll ska jag hem till Pappa och hans familj då hans nya sambo fyller år så det blir väl någon liten fest eller något där. Så om jag inte hinner skriva efter skolan - så hör ni av mig imorgon!
Förresten - är det någon som ska till Skivmässan på Lördag? I solnahallen! Jag skulle ha gått förra året, men det blev inte av, så jag går i år och ska försöka fynda vinylskivor för en billig slant.
 

> Kimberly's Capital Punishment <

Läste ut ovanstående bok för ett tag sen och den var så himla rolig, och så vrickad. 
Den handlar om Kimberly, som tycker att sitt förhållande är dött och tråkigt - men vågar inte göra slut. Hon bestämmer sig därför att vara en hemsk flickvän vilket så småning om är menat att tvinga hennes stammande pojkvän Stevie, att göra slut med henne istället. Men det går inte riktigt som hon tänkt sig - då Stevie istället tar livet av sig.
Den här boken tar så många oväntade vändningar och Kimberly är en så otroligt dramatisk människa så näst intill varje situation hon hamnar i blir hysteriskt rolig. (Mycket icke barnvänlig bok dock.) 
 
 
Nästa bok jag ska börja läsa råkar nu vara "Elijah's Mermaid" av Essie Fox. 
 

> I want to hon hon hon your baguette eiffeltower <

Hittills är det här en himla bra dag.
Slutade halv tio eftersom engelskan var inställd och eftersom jag inte har några restuppgifter så behöver jag inte gå på blocktiden, så åkte hem i snön för att kolla på ett program om hemska pageant-moms och deras stackars ungar. 
Fick även ett fint vykort från Frankrike där Émilie just nu är, hos sina farföräldrar i Vichy. Passande nog så slank kortet igenom brevinkastet samma dag jag hade på mig min PARIS-tröja, så det är väl ett tecken eller något. 
I min ytterligare kamp att vänja mig vid att ha läppstift blandade jag mina lite idag och lyckades åstadkomma en skrikig rosa färg som fick sitta kvar. Funderar på att kanske köpa ett liknande läppstift så småning om.. 
Vad tror ni? Ska man våga satsa på skrikiga färger åt det orangea och rosa hållet, eller hålla sig till det säkra? 

> Vårsnö <

När man bra har en lektion som är strax över en timma på hela dagen - som jag har idag - känner man sig så otroligt omotiverad till att stå och göra sig i ordning. Så jag väger upp för min slarviga sminkning med att sätta i fem örhängen och klarrött läppstift, sen helt plötsligt så ser man rätt okej ut. Inte supersnygg-okej, men meeeh-okej. 
Vår engelskalärare ska vara borta på någonting konferansrelaterat så eftersom jag inte har något kvar på blocktiden har jag bara ca 80min matte sen är det bara att åka hem igen. 
Förresten - ni anar inte hur less/trött/arg jag blev när jag vaknade bara för att upptäcka att det snöar ute och ligger ett några-centimeter-tjockt täcke ute. Jag som trodde att våren äntligen var på väg, jag har invigt mina blommiga vans och - dock alldeles för tidigt - min skinnjacka. Fuck. Kom våren, kom! 
 

> Pluggpanik <

Lite kul när man messar med en tjej i klassen och sen får reda på att man ska ha skrivit och skickat in en svenskanovell innan tolv inatt. Fick råpanik och kokade en kanna te medan jag försökte hosta upp något bra ämne innan jag bullshittade mig igenom 5 sidor och skickade in.
Avskyr att vara sista minuten i skolarbeten för det blir sällan särskilt bra då, det är därför jag gör alltid samma dag istället.. Usch. 
Nu ska jag kvällsfika och försöka varva ned över en bok. Pusshej på er.
 

> Krackelerande Nagellack och böcker <

Idag har jag gått med på att göra en kompis historiauppsats för 350 kronor, sett på ett Teen Wolf avsnitt och funderat på att måla om mitt krackelerade nagellack men sen inte gjort det ändå. MEN jag har snart läst ut Kimberley's Capital Punishment, så det är alltid något. 
Det känns som om jag har lite allmänt oflyt i livet nu och ska försöka fixa det så snart som möjligt, men så länge kan jag dela med mig av min oroväckande ständigt växande lista av böcker jag vill köpa;
 
 • The punishment game - Lavinia Jewel
 • Sommarljus - Jon Kalman Stefansson
 • The singer of all songs - Kate Constable
 • Torka aldrig tårar utan handskar del 2 - sjukdomen - Jonas Gardell
 • Torka aldrig tårar utan handskar del 3 - döden - Jonas Gardell
 • Välkommen till den här världen - Amanda Svensson
 • Now is good - Jenny Downham
 • Into the wild - Jon Krakauer
 • On the road - Jack Kerouac
 • Unwind - Neal Shusterman
 • Handle with care - Jodi Picoult
 • Life of pi - Yann Martel
 • The darkest minds (3 böcker) - Alexandra Bracken
 • Ready player one - Earnie Cline
 • Heroes of the Olympus (5 böcker) - Rick Riordan
 • Percy Jackson (5 böcker) - Rick Riordan
 • Attatchments - Rainbow Rondall
 • Fangirl - Rainbow Rondall
 • Stardust - Neil Gaiman
 • Me, Earl and the dying girl - Jessie Andrews
 • The curious case of Benjamin Button - F. Scott Fitzgerald
 • Boy proof - Cecil Castellucci
 • This blinding absence of light - Tahar Ben Jalloun
 • The last summer of reason - Tahar Djaout
 • The help - Kathryn Stockett
 • An abundance of Katherines - John Green
 
Sponsra, någon?

> Snyggäckel <

 

> Somebody mixed my medicine <

En stressig morgon till en början. Vaknade en kvart innan mitt läkarmöte så mamma och jag fick slänga oss iväg, jag hade fortfarande min pyjamaströja och morgongrus i ögonen så kan inte ha sett allt för pigg ut.
Det gick bra hur som helst och fått nytt recept på mina mediciner, så vi gick och köpte lite nya teér och åt en lång frukost tillsammans medan vi pratade och barn och familj då detta har blivit rätt relevant med mitt jobb. 
Har sedan suttit och bråkat med mitt hår som jag försöker att tvätta lite mindre och gjorde en slarvig Mermaid braid med en fiskbensfläta i plus lite andra krusiduller som får folk att bortse från faktumet att det är fettigt och äckligt. 
Hoppas bara det funkar.
Bye. 

> Fancy a snog? <

Om ni som jag lider av akut hångelbrist så får ni lite av mig här.
(påminn mig att visa mina favorit filmkyssar någon dag också. cheerio.)
 

> Silikonbabies och Zombies <

Kom hem ifrån en lång dag klockan halv nio. 
Spenderade kvällen i gamla stan på första hjälpen kurs, genom att suga-fejs med plastdockor och hjärtmassera en 6-månaders baby av silikon. Har nu alltså Officiellt nanny certifikat och första hjälpen utbildning och det känns himla bra det. 
Så nu har jag precis sett klart en blodig episod av The Walking Dead och ska lägga mig och läsa vidare på "Kimberly's Capital Punishment" en stund, trots att jag läst halva boken idag redan. 
Godnatt på er.
 

> First Aid <

Hej hörrni! 
Nu är jag påväg till jobbet för att gå en första hjälpen kurs som ingår i mitt professionella Nanny certifikat och jag ser faktiskt jättemycket fram emot det! Efter jag gjort det så kan jag börja ta uppdrag och dessutom så behöver ajg nog färska upp minnet då HLR är det enda jag minns från lektionerna i grundskolan.. 
Jag hör av mig senare ikväll! 
 

> Saturday <

Igår åkte jag som sagt till Vällingby för att träffa Isolde. Hade tagit mig tiden och ansträngningen att locka mitt hår bara för att kliva ut genom porten och mötas av regn - vilket innebar att mitt hår var platt och blött inom millisekunder. 
Vi gick runt i en bokhandel och pratade om mina bokköparproblem, köpte värmeskydd till håret och gick och fikade medan vi pratade om allt och ingenting. När det visade sig att tunnelbanan inte skulle gå förrän om en kvart gick vi och köpte en Pahd Thai i brist på annat för mina allra sista slantar som vi började slafsa i oss på perongen, vi fick stressa hem igenom dåligt väder och spenderade sedan kvällen med att se på animerade filmer, kolla på vines, spela flappybird och slender man tills pulsen inte klarade av så mycket mer.
Härlig lördag.
Nu ska jag försöka läsa en halv bok innan jag måste göra någonting av den här söndagen också. Det är inte lätt.
 

> And that reminded her, that she was still alive <

Nu har det hänt.
Efter att ha snubblat över en streaming länk på tumblr har jag sett "The Book Thief"och det var så underligt att se det på film, det som betyder så mycket. Tyvärr hade de tagit bort två av mina absoluta favoritscener, men den var fantastisk. Rudys citronhår och Hans smältande silverögon. Max. Åh.
 

> I don't want to be just one thing <

Efter att ha läst alla böcker är jag så otroligt taggad på Divergent filmen. Sen det faktum att filmer släpps i Sverige flera månader efter alla andra länder får mig att vilja gnaga av mig min arm. 
 

> 27 dresses <

 

> Lockar och Ellen Page <

Äntligen är alla hjärtans dag förbi och det finns fortfarande rester av kladdkaka kvar i kylen. Klagar ej.
Om en timma eller så ska jag ta och göra mig i ordning för att möta upp Isolde i vällingby, eftersom jag märkte hur kul det var med lockat hår så är jag i stort behov av att köpa värmeskydd - så det är på dagens to-do-list.
Något annat som gjorde mig vansinnigt glad var när jag gick in på Aftonbladet och såg att Ellen Page har kommit ut som gay! Älskar att det börjar bli mer accepterat i kändis-kretsarna och att folk verkligen vågar komma ut nu istället för att gå och hålla en så stor sak inne, man såg hur jobbigt det var för henne att prata om och kan knappt föreställa mig lättnaden hon måste känna nu. 
Så You go Ellen Page, fantastiskt! 

> Valentine Videos <

 

> The Weakness of a Bibliophile <

Jag är så svag.
Minns ni hur jag, senast idag skrev att jag inte skulle köpa böcker? Well. Råkade få med mig tre från stan idag. 
Och i ytterligare ögonblick av svaghet råkade jag klicka hem fem stycken till från Bokus. SEN ÄR DET FAN NOG.
Åh detta är pina. Men snart börjar jag jobba, på måndag har jag en kurs och sen kan jag börja ta uppdrag och då kommer pengarna att börja rulla in. 
Gosh. I need help. 
 
 
 

> Rapunzeltest genom Photobooth <

Fick hem min Rapunzellocktång idag, och som någon som aldrig lockar håret var jag tvungen att prova på några hårtestar. 
Måste kolla på några videos om hur man gör på bästa sättet, för jag är så ny på det här men tycker om det! Jag vet iallafall att nästa inköp kommer att vara värmeskydd för detta tär något så vansinnigt på håret märkte jag nu. 
Fast jag ser lite ut som en Filmstjärna från 50-talet i en Batman tröja. 
Vad tycker ni? Ser det bäst ut med platt/lockat hår? 
 
Föresten; Rapunzel of Sweden - Underbar locktång! 

> Below Avarage, och det är så okej <

Blodrött läppstift och tunga kängor. Stampar fram på Drottninggatan och blåser puffar av varm luft från näsan, tänker på en drake och ler för att blotta mina imaginära huggtänder. 
Tycker om att känna mig liteextra farlig en dag som denna då allt ska vara rosa och sockersött, en dag på året då tanken är att alla ska älska varandra lite mer än vanligt. 
Skruvar lite på näsringen och blåser bort håret ur ansiktet. Jag minns inte ens vad jag gjorde på den här dagen förra året. Men jag vet att jag inte var lika lycklig som nu.> Valentine <

En bukett med långsamt vissnande rosa rosor på nattduksbordet och en fin exotisk blomma på fönsterbrädan. 
Så ja, idag är det alla hjärtans dag och på grund av recent events så ska jag inte spendera den kyssandes med en pojk, utan relishing in my loneliness tillsammans med en av de personer jag älskar mest; Joanna. 
Hårdar till utsidan med näsringen och mörkrött läppstift och känner mig okrossbar idag - och det är så himla najs.
På tal om najs, så läste jag klart Allegiant igår och ska nu börja på Kimberly's Capital Punishment. Arbetar mig kvickt igenom alla mina böcker så att jag kan börja köpa nya storlass snart! Har faktiskt bara köpt en bok sen slutet av december, och jag tycker att det är värt att fira med.. att inte köpa fler böcker. Detta är en plåga.
 
Ska hämta ut min locktång som kommit med posten ikväll också - och ni?
Ha en underbar alla hjärtans dag och spendera det på allra bästa sätt. Behöver inte vara med en partner, eller med någon alls for that matter. Bara på ett sätt som gör dig lycklig. 
 

> When, why or wait - what? <

Okej, inlägget igår förvirrade många och var rätt onödigt egentligen.
Har, som vissa av er vet, träffat en kille under en period nu och igår påväg till en fika/pluggsession med Frida snubblade jag på honom right in the act med en annan tjej och plötsligt hamnade vi då tre i ett "otrohetsdrama" i brist på bättre ord, men det är inget jag vill gå in särskilt djupt på såhär public. Men det är löst nu eller vad man ska kalla det. 
(Från en ångerfull pojke. Plus en Vinyl.)
Eline kom över på kvällen och åt middag här, varefter vi såg på senaste The Walking Dead avsnittet och överanalyserade Disneyfilmer. Vi kom även överrens om att det snarast måste ske en liten inflyttningsfest hos henne med Vänner serien och kladdkaka, just like the good old days. 
Annars nör jag gör en allmän uppdatering så har inte så mycket hänt, min locktång anländer nog imorgon eller på fredag så det ska bli himla spännande att prova den! Ska se till att visa någon bild också.
 

> Åh gud <

Ni anar inte vad som hände idag. 
 

> Grains of sand <

Idag snubblade jag över en sida där de visade sand förstorat 250 gånger, och jag blev helt chockad. 
Det här är alltså vad vi ser som "Vanliga sandkorn". Det är ju otroligt vackert. Vem skulle kunna tro att detta var det man grävde ned tårna i och fick spendera dagar med att få ut ur kläderna och håret?
 

> Put my records on <

Spenderade eftermiddagen i stan med C och hans kompis, där vi inhandlade en vinylspelare (verkar ha den inverkan på folk) och gick sedan runt bra länge och tittade på album (köpte en underbar Whitesnake platta) och skrattade åt dem i rea högarna som var uteslutande dansband från gud-vet-hur-länge-sedan.
Jag gick även iväg på rasten idag och köpte ett nytt smycke till näspiercingen, och trots att det egentligen är några månader kvar tills jag får byta sprang jag in på skoltoan och bråkade med den och lyset som gick på sensorer i någon timma, så nu är näsan smått röd och känslig igen. Men nu sitter det en fin silverring där!
Och eftersom resten av dagen gick i ett pengaspenderande tecken så handlade jag också tre plagg från webshopen jag suktat över i månader; Sheinside. 
Efter en del debatterande med Ém valde jag tillslut den jackan, en fin tröja och en kofta som är to die for! 
 
 

> Spring Jacket Cravings from SheInside <

Grey Long Sleeve Coat, 240:-
 Hooded Woolen Cape, 253:-
 Camel double breasted coat, 283:-
 Navy Cape Coat, 450:-
 Black Trench Coat, 274:-
 
 
(Jag är en liten push iväg från att klicka hem en av ovanstående)

> Vi går ut och brinner upp i natten <

Håkans samlade singlar snurrar under nålen i ren protest idag efter en livlig diskussion vid frukostbordet och jag rycks omedelbart tillbaka till popaganda när vi stod i folkhavet och såg upp på Håkan som låg nonchalant på scenen och gav oss mikrofonen under en av mina favoritlåtar.
Vi skrek med i texten och han log, varefter han satte sig upp och sa "Så jävla typiskt Stockholm" och jag var så fast, så jävla fast. I sommar ska jag ned till Göteborg och bo hos Alex igen, och se honom i slottsskogen där hans hjärta ligger och få mitt att klappa några extra slag i takt med musiken. 
 

> Of all that was found, and of all that was lost <

 
 
Idag, ihopkurad i min fotölj läste jag klart "The Book of Lost Things" av John Connolly.
Den handlar om David, som är en pojke under andra världskriget som efter att ha förlorat sin mamma hittar en spricka i den nedsjunkna trädgården i sin pappas nya frus hus. 
Där inne visar sig det finnas en magisk värld skapad av barns fantasier och värsta rädslor, med de omvridna versionerna av Snövit, Törnrosa och Hans och Greta som är betydligt mörkare än de sagorna vi är vana vid. 
David måste ta sig igenom alla sorters faror för att nå kungen över det här riket i hopp om att denna kan hjälpa honom hem till sitt egent land, men det finns någon som förföljer honom, bevakar hans varje steg och ser till att han är där han vill att han ska vara. The crooked man. 

Väldigt annorlunda bok, och otroligt blodig för att handla om barnsagor, trots att boken riktar sig till ungdomar. 
Inte något av det bästa jag läst trots att jag tyckte mycket om slutet, men den var som sagt speciell!
 
Nu ska jag dyka in i den sista delen av Diverent serien, nämligen "Allegiant" 
 

> En dag med flyt <

Herre. Idag har allt bara gått bra. För bra. 
 • Har skrivit på mitt första, oficiella arbetskontrakt och är nu deltidsanställd! Är så vansinnigt glad! 
 • Precis efter jag gjort det ringde pappa och berättade att han har ett extrajobb för mig i sommar (kommer alltså ha två jobb då) 
 • Alla muffins på Espresso House var 15 kr om man köpte en varm dryck till - vilket jag självklart gjorde.
 • Skulle köpa en skiva för att fira och hittade två fantastiska vinyler, en av The mamas and the papas som snurrar under nålen nu (den är helt makalös) och äntligen min första Bowie som jag skjutit upp alldeles för länge. Och detta för endast ynka 120 riksdaler
 • Pojken från i lördags och igår kommer snart bli pojken från idag. 
 

> 27 dresses <

 

> Work, work, work <

Något sånt här har jag på mig idag på arbetsintervjun. Med ett otroligt bångstyrigt hår som vägrar stanna i en snygg knut och en svagt skrynklig skjorta förväntar jag mig att ta dem med storm.
Önska mig lycka till! 

> Torsdagskyssar och Marvel <

Igår kväll kom pojken från festen i lördags över då han lovat att utbilda mig i X-men.
Hade inte sett någon av filmerna innan trots att jag är en riktig sucker för Marvel så när han fick reda på det beordrade han ett X-men marathon som inte gick att tacka nej till.
Hur som helst så tog vi oss igenom filmerna, trots att det största fokuset låg på dåliga puns (he had to marvel at my puns) och polotröjor, sen så småningom kyssar.
Väldigt fin - och sen - kväll iallafall. 
Om några timmar ska jag infinna mig på en till arbetsintervju i Odenplan, varav efter jag ska lämna tillbaka lite saker till Jensen skolan och om jag hinner köpa ett nytt smycke till näspiercingen, längtar så otroligt mycket efter att få ta ut den röda pärlan. 
 

> Torsdag <

Åt godaste frukosten på länge imorse. Ett knäckebröd med minikeso och avocado med salladskrydda på, naturella ekologiska cashewnötter och ett glas juice satt bra medan jag såg på senaste Supernatural avsnittet där Jared var ren och skär eyeporn i sina träningskläder. Tack Kripke, uppskattas. 
 

> Golden Soup <

En vanlig dag i skolan förutom det roliga beskedet att jag fick A på min första uppsats i Natur! Skickade precis min andra om Reproduktiv Kloning som har varit både väldigt svår men otroligt intressant, och hoppas verkligen att den blev lika bra..
När vi slutade tog jag mig direkt till T-centralen och satte mig på bageriet Vetekatten som är en av mina favoritplatser i Stockholm - och där hade jag också min första praktik! Så himla kul var det!
Där mötte jag strax efter upp Frida som jag inte träffat på nästan tre månader (åh herre) och det var så otroligt kul att ses igen. Vi diskuterade böcker, Novellskrivning, Genetik och Telomerer (tack natur-naturare för otroligt stor hjälp med uppsatsen) och vi fick inte ens i närheten av så mycket tid vi skulel ha behövt för att ta igen allt. Tanken var att vi skulle ha en pluggträff som vi brukar ha en gång i veckan, men vi öppnade knappt böckerna. Men det var semmelätande och de obligatoriska mandarinerna som vi turas om att ta med på varje pluggträff. 
Älskar den flickan.
Mamma åkte till Sundsvall med Rickard i eftermiddags så har lägenheten för mig själv igen, så ikväll stog jag och sjöng högt till Les Miserables och The Rocky Horror Picture Show medan jag lagade en nyttig grönsakssoppa som visade sig ha den makalösa färgen av flytande guld. Så vansinnigt fint!
Den var jättegod och mättande, särskilt om en lägger några skedar minikeso i som jag gjorde! 
Nej, nu ska jag försöka göra klart lite matte också, har skjutit upp det alldeles för mycket. Vi hörs senare fina ni!
 

> Dear prudence <

Jag fick trots allt lite gjort på mitt rum, dock inte i närheten av nog.
Packade upp sista lådan (obs, betyder inte att det inte finns en massa påsar kvar) och en klädessäck och inser verkligen nu att jag måste köpa en ny garderob, så det blir det nya projektet.
Imorgon ska jag träffa Frida för första gången på länge som jag saknat vansinnigt mycket, för att plugga och ta en fika tillsammans. 
Mamma åker upp till Sundsvall imorgon så har lägenheten för mig själv igen fram tills fredag och har skrivit en inköpslista fylld med härliga grönsaker och kryddor då jag ska prova två nya soppor som jag tänkte dela med mig av om det nu blir en succé! 
Jag ska som sagt försöka fokusera mer på min hälsa nu - balansgång mellan både den psykiska och fysiska - och det är små steg i taget. Trots det så kände jag mig så mycket piggare imorse än vanligt!
Förresten, tycker ni om 27 dresses inläggen? Kanske borde jag öppna en kategori om "mode"? Vad tycker ni?

> Tisdag appreciation och Maleficent<

Tisdagar är rätt underbara för mig. 
Börjar klockan ett eftersom jag har gått klart historiakursen som min klass fortfarande har, har mediaproduktion i strax över en timma eller så och sen är dagen slut. Underbart. 
Jag ska åka hem direkt efter så att jag hinner både städa upp på mitt rum (skjutit upp det alldeles för länge) och gå ut och springa eftersom jag och Joanna kommit överrens om en "nu-måste-vi-komma-igång-deal" som börjar idag.
Och eftersom snön här i stort sett har töat bort så behöver jag inte dubbarna! 
Annars så kommer snart jättemånga filmer jag vill se ut, bland annat "Maleficent" med Angelina Jolie som ser helt fantastisk ut. 
 
Ni kan nog se vem hon ska vara.
 

> Office Romance <

 
Åh har så himla mycket ideér för min mycket lilla, men dock existerande skrivbordshörna.
Pinterest is killing me
 

> Just nu vill jag <

 • Att The Fault in our Stars och The Book Thief ska komma ut på bio och Dvd
 • Beställa två tågbiljetter, en till Göteborg för att träffa Alex och en till Lund
 • Fylla 18 så att jag kan få spendera min helsommar i England
 • Få långt hår så att jag kan göra en lång fyrastrandsfläta
 • Läsa ut alla böcker i mina bokhyllor..
 • För att sedan fylla på med nya
 • Bli så kär att jag inte kan sitta still
 • Skriva en kort bok bara för min egen skull, för att känna att jag kan
 • Köpa en kattunge
   

> Beachwave by Rapunzel <

Igår tog jag äntligen tag i mitt sug efter fina lockar nu när jag har anammat ut-odlingen av mitt hår igen, så jag gick in och beställde en locktång hos ingen annan än Rapunzel of Sweden.
Man kan ju inte undvika att höra hur fantastiska deras stylingverktyg och hårvård är, så jag tänkte att om jag nu ska köpa en så vill jag hellre spendera lite mer pengar för en riktigt bra en.

Den jag beställde är "Beachwave" locktången som ska göra väldigt fylliga och lätta lockar. 
Jag hoppas att resultatet ser lika bra ut som på bilden! Jag håller er uppdaterade när den anländer!
Har ni provat Rapunzels stylingprodukter? Vad tyckte ni? 
 

> Back to routine <

Var hälsad.
Är nu tillbaka hemma efter en natt på fest i Vallentuna som ligger mitt ute i ingenstans. 
Det här var ju då första festen i nya klassen för mig och jag hade som mål att innan jag åkte hem så skulle jag kunna allas namn. 
Detta var en jättebra tanke, men så fastnade jag ju då med en kille vid köksbordet från 10 till halv sex på morgonen - och denna gick inte ens i vår skola. Hade så himla roligt dock, och lärde mig några namn på kuppen.
Sen imorse lämnade vi då "landet" och jag skulle in till Hornstull för att äta lunch med syster, pappa och den familjen. Åt den obligatoriska bakis-pizzan medan jag huttrade i en tjocktröja pappa tog med sig. 
Efter det åkte vi vidare till Vasamuseet som jag inte varit på på gud vet hur många år, men ja - båten står kvar och är enorm.
Nu blev jag mer fascinerad över studierna kring skeletten de hittat och hur - tack vare analysmetoder - de levde sina liv och mådde rent fysiskt. 
 
Middag hos pappa och forslandet av min underbara, efterlängtade lässtol som har stått kvar i rummet hos pappa som var mitt och nu står den ihopklämd mellan min lilla bokhylla och sängbordet. Har saknat den så vansinnigt mycket så lär bli kvar här resten av kvällen. 
 
 

> Tattoo no.4 <

Jag har inte visat min fjärde tatuering som jag gjorde i thailand heller, det måste jag ju göra!
Tycker otroligt mycket om den och är jättenöjd!
Vad tycker ni? Det är en vanlig, lite svagt "sliten" kompassros som jag ville ha som en liten hjälp för att minnas vart jag kommer ifrån och vart jag ska. 
I vilken riktning jag vill gå liksom. 
 
 

> No right, no wrong - no rules for me <

Hej på er!
Håller på och gör mig i ordning för att sedan åka på fest i Vallentuna med nya klassen. 
Är både taggad och väldigt nervös eftersom jag har känt de här människorna strax över en vecka bara, men ett av mina nyårslöften var att ta mig ut ur comfort-zonen så jag jobbar på det!
Imorgon ska jag på middag hos pappa och den familjen, så bloggandet imorgon kommer nog ligga väldigt lågt.
Om vi inte hörs innan dess - ha en jättebra helg! 
 
 
 
 

> Make of our hands one hand <

Vaknade vid tio och unnade mig själv en riktigt god frukost med te, juice och passionsfrukt. 
När jag flyttar hemifrån kommer jag säkert inte ens behöva köpa porslin, jag kommer att kunna äta alla måltider ur mina tekoppar i varierande storlek. Ekonomiskt och praktiskt huh?
Jag ska snart slänga mig i duschen och städa upp lite på rummet, ska på fest senare ikväll så vill att allt ska vara fixat så att jag slipper göra det imorgon.
Vi hörs nog innan jag åker!