> Rupert the Rhino <

Igår satt vi och tittade på Animal Planet, och så började det ett så himla häftigt program. 
För ungefär 50 år sedan så höll en del av savannen att gå under vatten, så man började ett projekt för att rädda vildlivet som var där genom att transportera dem till andra delar av landet. 
De större djuren, som noshörningarna gick inte att bara plocka upp och lägga på en flotte, utan dessa var de tvungna att skjuta med bedövningspilar för att sedan flytta, men en olycka inträffade en dag då en svart noshörningshona sprang ut i vattnet medan bedövningen sattes i verket och drunknade sedan där. 
De märkte sedan att den här honan bar mjölk och alltså hade en liten unge någonstans i närheten, så de satte tiotals människor på att hitta ungen så att de kunde hjälpa den, då de nu kände sig ansvariga för att den nu var föräldralös. 
Inte särkilt långt bort stod en liten, tre veckors gammal unge i bushen som ledaren för projektet beslöt sig för att adoptera. 
Ungen kördes hem till deras hem i amerika och - det är det här som jag tyckte var så fantastiskt - blev som en familjemedlem! De tre små barnen i familjen lekte med det nya husdjuret, som nu blivit döpt till Rupert och djuret var så otroligt kärleksfullt. Han lät barnen rida på hans rygg i full fart genom trädgården och de låg ofta på gräsmattan eller inne i huset och myste eller sov tillsammans. 
Så fruktansvärt häftigt. Vi grät alla i slutet av programmet. 
 
 
Det finns inget som är så vackert som djur. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback