autumn, please be kind

Försiktigt, försiktigt så börjar sommaren släppa sitt krampaktiga tag och hösten vågar sig ut på gatorna. 
Jag kan inte ens börja att beskriva hur redo jag är för hösten, äntligen är min favoritårstid här och jag har en känsla av att just denna kommer att bli speciell.
Här kommer en liten lista av saker jag vill (ska) göra innan hösten är slut i år. Tänkte att om jag lägger upp det här kanske jag tar för mig och faktiskt gör det så att jag sedan i vinter kan bläddra tillbaka, och pricka av allting. 
Fota. Först och främst planerar jag att försöka fånga så många av de fina stunderna på kort. 
Det vore så härligt att kunna framkalla dem och sätta upp höstentvåtusentretton på väggen med lite nålar. 
Resa. Jag ska packa min väska och fara ned till Linköping för att spendera en del av lovet hos en av mina fina brevvänner, Ira. Tror att det kommer att bli himla bra, vill så gärna träffa henne och hösten blir väl då det bästa sällskapet, inte sant? 
Läsa. Jag ska hitta och läsa tonvis med nya böcker. Gamla och nya, slitna och skinande inbundna, kända och bortglömda. Denna punkt på listan gäller nog alla årstider, men jag hade inte hjärta till att utesluta den.
Skriva. Äntligen göra det jag planerat så länge; Skriva små uppmuntrande brev om hur fint livet och du är, för att sedan lämna på olika öppna platser, kuvertet adresserat "Till dig".
En liknande sak jag ska göra är också att traska in i en bokhandel och lämna små lappar i mina favoritböcker, där jag skriver hur mycket den här boken betyder för mig, att jag är säker på att de kommer att älska den och ta väl hand om den. Och sedan önska köparen a happy reading. 
Älska. Ha någon att spendera årstiden med. En varm hand i min kalla, sällskap om natten. 
Kyssar på frusna gator och enorma mängder med kramar för att hålla värmen. Det skulle jag då inte säga nej till.
Kängor. Köpa och gå in mitt allra första Doctor Martens par! Nu när min lön trillat in ska jag ta mig ut på stan och börja prova, sen ska de äntligen bli mina. Funderar på ett par matt svarta, eller vad säger ni? 
England. Återvända till mitt älskade London, höra det brittiska surret i öronen och gå runt på gatorna jag redan känner så väl. Rusa in och ut ur affärer, bibliotek och caféer, teatrar och parker. Denna staden alltså..
Utflykter. Någon helg, bara var spontan. Ringa någon man älskar, packa kånken och hoppa på första bästa tåg för en liten dagsutflykt till en plats jag aldrig förr satt foten på. 
Kvällsmys. Sitta ute på balkongen, invirad i en filt med en varm kopp te som kontrast till den krispiga kylan. 
Lite lummig musik i bakgrunden och att bara sitta där, andas, smutta på drycken låter som en sån himla bra kväll. 
 
 
Men inget av detta är ju särskilt roligt att göra själv. Vill ni dela hösten med mig? 

Kommentarer
Postat av: Fridis

J-A! Vill se ditt nya rum och dricka riktigt höstigt te med dig där! Och se en massa skräckfilmer såklart!

Svar: DET måste vi göra!! Du får komma hit och sova kvar någon dag nästa vecka, är upptagen under helgen dock, men kan du då tror du? Pussar!
Sofia Schalander

2013-09-04 @ 20:00:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback