30.10.13 "It's not happening here, but it is happening now"

 

Det här är alltså en posterkampanj som Amnesty international gick ut med 2006, som skapades av Walter Werbeagentur Zuerich .

De använder sig av transparenta skärmar med bilder som föreställer saker som händer i länder som Irak, Kina och Sudan. Den genomskinliga bakgrunden skapar en mäktig och skrämmande effekt av att plancherna inte ens är där, som stärks av slagorden "It's not happening here, but it is happening now" (som skrevs på många olika språk, bland annat Tyska, Franska och Engelska) 
Det är lättare för folk att inse problemet när det är i deras egna omgivning, offren var inte längre på andra sidan jorden och lätta att ignorera - de var överallt, vid busshållplatsen, på stan, på trottoaren. De var i stort sett rakt utanför folks dörrar. 
 

Vad är Amnesty?

Amnesty International är en organisation som arbetar för mänskliga rättigheter. Arbetet utgår från noggranna utredningar om brott mot dessa rättigheter och internationella konventioner som reglerar rättigheterna. Organisationen står fri från alla regeringar, politiska ideologier, ekonomiska intressen och religioner. Amnestys arbete handlar om att långsiktigt förbättra människors villkor och samtidigt hjälpa dem som drabbas här och nu.

Klicka här för att komma till Amnestys hemsida. 

 

Vad tänkte ni när ni såg de här bilderna? Dela med er av era tankar och åsikter nere i kommentarerna, jag vet att det gick mycket igenom mitt huvud när jag såg de här iallafall.. 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Vilket jäkla perspektiv man fick. Så vidrigt känner mig sjukt egoistiskt

Svar: Jag vet, det är hemskt. Men du måste erkänna att det är en väldigt effektiv reklam eftersom de väcker just det här känslorna hos en direkt!
Sofia Schalander

2013-10-30 @ 14:52:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback