28.10.13 "Trots att de sa att hela min familj blivit mördad, fortsatte jag att räkna ned dagarna i lägret tills jag skulle få återse dem igen."

Jo, nu ska jag tala om för er vad det var jag var iväg och gjorde idag, mitt spännande möte!
Strax efter Tio gav jag mig nämligen iväg för att intervjua en judisk överlevare från förintelsen, Jovan Rajs.
Min syster Linnea var med för att hjälpa med det tekniska, vi spelade in både ljud och bild för att jag skulle slippa anteckna, och jag var väldigt nervös eftersom detta är den första formella intervjun jag gjort.
Vi blev otroligt vänligt mottagna hur som helst av Jovan och hans fru Dina - som fick en liten "tack-för-att-ni-tar-emot-oss-blomma" av mig, bjudna på Kaffe och kex och ombedda att slå oss ner i soffan.
Efter det följde ett två och en halv timmas långt samtal om förintelsen, hur det var att överleva i Getton och i koncentrationslägret Bergen-Belsen i Tyskland och hur livet efter kriget har sett ut. 
Jag har fått ett fantastiskt förstahands material till min historiauppsats nu och är så otroligt tacksam till Jovan för att han tog sig tiden, och också signerade min kopia av hans bok "Har du träffat Hitler?" 
Om ni vill se på några föredrag paret har hållt om sin barndom under förintelsen så kan ni klicka här!
Här är också några av deras böcker, (från vänster till höger) Dinas: "En Reva Hade Nätet : Och Där Slank Jag Ut", och Jovans "Har Du Träffat Hitler?" och "Ombud För De Tystade"
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback