16.11.13 Frågelåda - Svar

var köper du ditt saffranste??
Tyvärr minns jag inte namnet på affären, men det var en liten inredningsbutik i Birsta centret uppe i Sundsvall. Dock finns det liknande lösteer lite överallt har jag upptäckt, testa Åhléns eller Teboden som ligger på en stickgata vid Drottninggatan, påväg till Vetekatten bageriet! Saffranste/Lussebullete säljs i kopiösa mängder nu runt jul och lucia, så leta på, du kommer att hitta det! 
 
Vad är annorlunda med gymnasiet jämfört med typ nian?
 - Det är rätt mycket som är annorlunda. Först så har man ju extrakurserna man kan välja till, och de som hör till ens program (ex. Psykologi på beteendevetenskaps linjen!) men något som jag har märkt är stor skillnad är att 
man arbetar på ett annat sätt, och många ämnen är mycket roligare nu i gymnasiet än de var i grundskolan. 
Det är väldigt mycket eget ansvar, om du har missat något så är det du som ska se till att få reda på vad det är för läraren kommer inte kontakta dig om det. Och så är det självfallet mycket högre tempo, och mer som krävs av en!
 
 
10 klädesplagg du vill köpa och vart är de från?:)
 
 
Den här otroligt vackra skaran är skönheter är ifrån Sheinside. Nu dras jag mycket till fina jackor, tjocka tröjor och en och annan långärmad klänning. det får tyvärr bli nio stycken för det passade så bra in i inlägget haha! 
 
 
Fem saker du vill göra just nu?
 1. Hoppa på tåget till Göteborg (fredag!)
 2. Att Ém ska komma hit så att vi kan julhandla i gamla stan
 3. Att det ska bli den 18 December så att jag kan åka till Thailand
 4. Spendera hela mitt sparkonto på kläder
 5. Flytta hemifrån
 
 
Berätta mer om denna snygga tjejen Joanna som du hänger med? Tillsammans? På g?
Här har det blivit ett litet missförstånd haha!
Joanna är min bästa vän sedan.. ungefär fem år tillbaka, och vi är inte mer än så! Vi har inget förhållande, utan har bara väldigt roligt ihop och jag kan aldrig vara mig själv och slappna av så mycket som jag kan med henne. Nu går hon tyvärr internat i Haninge medan jag sitter kvar här i Stockholm, och vi träffas väldigt sällan, men vi ringer varandra nästan varje dag, snapchatar eller pratar på Kik och jag vet att det är en vän jag kommer att ha livet ut. Älskar henne så otroligt mycket. Detta är dock inte den första gången folk tror att vi är ett par, vi får höra det hela tiden. (observera att Joanna hånglar med alla utom mig, så hur kommer detta sig?) 
 
 
vad önskar du dig i julklapp? 
This one
 and this one
Oooooh these ones are nice 
and this one
....
Oh and this one as well 
Amazing

vad ska du göra i december?
Den första december, alltså första advent kommer jag att spendera med min fina Émilie som tar tåget ner hit ifrån Knivsta. Vi ska julhandla och fika i gamla stan (detta har vi planerat sedan sommarlovet) och baka lussebullar eller pepparkakor. Vad har vi inte riktigt kommit överrens om än! Resten av December fram tills den 18 går jag i skolan som vanligt, men sedan packar jag väskorna och åker till Thailand över jul och nyår för att återvända hem den 13 Januari, så vi blir kvar där en månad! Har inte riktigt löst hur jag ska göra med bloggen tills dess, vad tycker ni? 
 
om du bara fick läsa en bok för resten av ditt liv, vilken skulle det vara?
Åh you know me, The Book Thief av Markus Zusak. Under de Fyra år jag har ägt den har den aldrig lämnat mitt sängbord och jag har nog läst den minst 7 gånger. Den kommer ju ut på film snart också!
 Hej, jag är ganska ny på din blogg, kan du berätta lite om din familj, vad dom gör och så vidare? och vad hette din kille? och var träffa du honom?
Självklart! Välkommen till bloggen också! 
Jo, i min familj har jag då min mamma och pappa, som är skilda sedan flera år tillbaka, och min äldre syster.
Min mamma jobbar inom äldrevården och är förlovad med en fin man ifrån Sundsvall, Pappa äger ett byggföretag här i Stockholm. Min syster går det sista året på gymnasiet, alltså är hon två år äldre än mig, på Artistlinjen. Hon vill bli sångpedagog - tror jag? - och extrajobbar som fotograf på hästtävlingar! 
"Min kille" var nog aldrig riktigt "min kille". Jag hann varken bli hans eller han min. Namn försöker jag att hålla utanför bloggen om jag nu inte kollat med personen i förväg att det är okej, så här brukar jag nämna honom som "N". Men vi träffas inte längre, så det blir nog inget mer på den fronten.. 
 
 
Du sa att du har en "saker att göra innan jag dör" lista, kan du skriva 7 punkter från den?
 • Hoppa på ett tåg i rörelse och bara åka med till någon station
 • Se norrsken
 • Åka på Comic Con och Cosplaya (verkar så himla kul)
 • Röka pipa

 • Donera blod och stamceller när jag fyllt 18
 • Flytta till London
 • Kyssa en främling
 
- vad hände mellan dig och din kille? 
Det som tyvärr allt för ofta händer, den ena (i det här fallet han) tappar intresset och slutar att höra av sig utan att ge någon anledning eller ens säga det rakt ut att denne inte längre vill träffas. Så det var trist, tycker det är ett dåligt sätt att göra det på. 
 

- vilken skola går du i, och vad tycker du om den, nu när du har nått lite längre in på terminen?
Jag går i Jensen Norra som ligger vid Odenplan, och själva skolan är bra! De flesta kurserna är intressanta, lärarna är väldigt bra, unga och använder moderna utlärningsmetoder. Vi har lunchkort på säkert över 50 restauranger i Stan så vi har otroligt många valmöjligheter när det gäller vad vi vill äta under dagen - och tack vare att vi har koncentrationsläsning (långa, intensiva lektioner utan långa raster eller håltimmar) så går vi "halvdagar", så ena veckan går vi ca 8.00-13.00 och den andra går vi 12.30-17.00 vilket är ett system som passar mig perfekt! 
 
 
 
 

 

Kommentarer
Postat av: Rebecca&Mathias

Härligt med sådan info! :) Ha en fortsatt fin Lördags kväll! :)

Svar: Detsamma! :)
Sofia Schalander

2013-11-16 @ 18:23:58
URL: http://twoplusone.se
Postat av: Princess Lilla Lii

Har också en "innan jag dör"-lista :) Kul att ha en sådan!

Svar: Haha ja men visst är det? Särskilt när man kan kryssa av saker! :)
Sofia Schalander

2013-11-16 @ 18:29:51
URL: http://www.princesslillalii.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback