15.11.13 Book Challenge #9

           
   
De flesta känner igen namnet "To Kill A Mockingbird" av Harper Lee eftersom det här är en riktig klassiker i de engelskatalande länderna. 
Jag trodde att den här skulle vara väldigt tråkig då baksidan inte var särskilt tilltalande, och hittills så har jag inte haft de bästa upplevelserna med klassiska böcker, men jag hade beställt hem den och tog med den på resan till Spanien för att ge den en chans; och jag tyckte väldigt mycket om den. (Ordet "älska" är lite för starkt för den här boken dock..) 
Det är en väldigt bra historia om moral, oskulden och naiviteten hos barn och den vidrör känsliga och svåra ämnen som våldtäckt och ojämnheter mellan folkgrupper som var ett stort problem under tiden den här släpptes (1960) och de svarta medborgarna hade det mycket svårt i samhället. 
Boken handlar om lilla nioåriga Scout som växer upp i amerikanska södern, och helt plötsligt kommer svåra och dramatiska händelser och vänder upp och ned på den lugna tillvaron.
En ung svart man blir anklagad för våldtäckt på en vit kvinna, och hans chans för att vinna rättegången är minimal. 
En vit advokat tar då sig an försvaret; Scouts far, men hatet och uppdelningen i den lilla staden växer som en lavin, och saker eskalerar till skrämmande nivåer. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback