13.11.13 You do like it here, don't you Coraline?

När jag fyllde 13 (?) så hade jag och några kompisar "sleep over" firande hemma hos mig, och vi hyrde skräckfilmer och åt god mat. Vi tänkte att vi skulle passa på och hyra en barnfilm att se efter rysaren för att lätta upp stämningen lite igen, och vi valde naivt Tim Burtons "Coraline". 
Det visade sig vara den obehagligaste och bästa filmen vi såg under kvällen, och den är fortfarande en av mina favoriter.
Den handlar om Coraline som flyttar till ett nytt hus tillsammans med sina två, mycket upptagna föräldrar. 
Hon är otroligt uttråkad och ledsen över att ha varit tvungen att lämna sina vänner i staden hon bodde innan, så hon fördriver dagarna med att utforska det nya området och träffa deras underliga grannar. 
Men sedan hittar hon en lucka i väggen, som hon tjatar till sin mamma att låsa upp - men den är igenmurad. 
Besviken återvänder hon till sitt rum för att sova, men väcks av små hoppande möss som pockar på hennes uppmärksamhet. Nyfiken följer hon efter dem ner till vardagsrummet där de slinker in genom sprickan i väggen, rakt in bakom den lilla luckan. 
Den här gången när hon öppnar den - uppenbarar sig en lång tunnel. En passage till en annan värld. 
 
Den här bör ni definitivt se om ni inte redan har gjort det - jag kan redan alla repliker utantill och de franska låtarna. Stor rekommendation. 
Men en varning - det är inte den fina barnfilmen ni kanske väntade er inte. Långt ifrån. 
There are some doors, that should never be opened.. 

Kommentarer
Postat av: Sandra

Minns du ryssens röst som skickade en isande rysning genom ryggraden på oss tack vare ditt surround system? Fyfan kommer aldrig glömma hur rädda vi blev medan alla andra sov!

Svar: juste, åhhhhhhh
Sofia Schalander

2013-11-14 @ 22:43:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback