12.11.13 How To; Study

Okej, det här är delvis för er, och delvis för mig själv då jag också måste bli bättre på att plugga när jag väl kommit hem och min dator spinner så fint vid huvudändan av sängen.
Så ni ska få mina bästa tips för att komma igång med plugget och hålla fokuset! 
 
 
Först så ska ni få lite av min bästa studiemusik. Jag vet att de allra flesta kan fokusera bättre med musik, men jag har jätte svårt med det om det är en catchy sång med en text man kan, för då tänker jag mer på texten i låten än vad jag faktiskt läser eller skriver, vilket inte gynnar en i längden. Så i stort sett all musik jag har i lurarna när jag gör läxorna är instrumental. Ta ifrån ett bra film/serie soundtrack, lite klassisk musik och dyliknande! Här är lite utdrag ur mina studielistor;
 
Detektivbyrån - En pluggplaylist med enbart ett band, detektivbyrån, som fantastiska Frida introducerade mig för. Nu kan jag inte sluta lyssna. 
Claude Debussy – The Girl With The Flaxen Hair
Murray Gold – Clara Lives (From "The Snowmen")
Murray Gold – What's Wrong with Silly (From "The Snowmen")
Claude Debussy – 3. Clair de lune
Vienna Walzer Orchestra – Howl's Moving Castle
Murray Gold – I Can't Save Her
David Arnold – Irene's Theme
Howard Shore – Dreaming Of Bag End
Murray Gold – Amy's Theme
James Blake – A Case Of You
Rachel Portman – One Day Main Titles
Audrey Hepburn – Moon River
Bon Iver & St. Vincent – Rosyln - Soundtrack Album Version
Okej så där är några lugna, nästan bara instrumentala låtar jag tycker om att läsa till. Den enda listan som är lite mer upbeat är den där jag har Lindsey Stirling låtar, som är en violinist men gör moderna technolåtar ackompanerade med sin fiol. Hur bra som helst; 
Stirling
 
 
Den andra viktiga delen för mig är en mysig miljö. Pluggandet blir mycket lättare att ta sig igenom om du lyckas på något sätt ge dig själv illusionen av att detta är en trevlig upplevelse - om du inte har turen att ha en väldigt rolig uppgift att jobba med! Sätt på dig kläder som är bekväma - t.ex pyjamas! - och ha lite lummigt men bra ljus. Koka en kopp te eller kaffe och skär upp en frukt eller ta lite nötter du kan mumsa på medan du läser, eller tugga tuggummi. Det tror jag att alla fått höra av sina lärare - att det förbättrar koncentrationen.
Läste till och med att om du tuggar samma smak när du pluggar ett visst ämne till ett prov, om du tuggar samma smak under provet så kommer hjärnan att göra en koppling mellan de två och du kommer bättre ihåg det du läste/övade in! Jag har inte provat det här eftersom jag nästan aldrig tuggar tuggummi längre, men det kanske är värt att prova någon gång! Har trots allt matteprov på Fredag.. 
Se till att det inte är för varmt i ditt rum, för då blir man lätt dåsig och trött. Hellre att du får sätta på dig ett extra par raggsockar eller en tröja, för du håller dig mer alert, och din tekopp kommer att värma dig! 
 
Sist men inte minst - lägg upp arbetet och prioritera efter hur mycket det är, hur svårt du tycker ämnet är, och när deadlinen är. Det är jätteviktigt, det kallas studieteknik, när man lär sig att ta hand om skolarbetet effektivt. 
 
Så! Där är lite mina egna tips till er (och mig själv) hur du lättare kan ta dig igenom skolarbetet. Hoppas att det var till någon hjälp, och vad tyckte ni om den här typen av inlägg? Användbart, tråkigt, onödigt? Ge mig lite feedback så att jag vet om detta var något ni vill att jag ska fortsätta med! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback