08.11.13 Book Challenge 2#

Okej det kommer nog inte som en stor chock att John Greens "The Fault in our Stars" är med i min lista - för den är så fantastisk. 
Jag kommer verkligen kämpa med att försöka ordna att inte använda samma bok på fler än en punkt, men det kommer säkerligen misslyckas med.. Hur som helst; "The Fault In Our Stars" har börjat bli riktigt känd under den senare tiden då filmen snart släpps och svenskarna har börjat upptäcka den. 
Det handlar om sextonåriga Hazel som haft cancer sedan flera år tillbaka, och har en relativt blasé syn på livet då hon vet att hon inte kommer klara sig särskilt länge till. Medicinen som är under provstadiet lyckades krympa tumörerna och förlänga hennes liv, men trots detta måste hon ständigt gå runt med en syretank då hennes lungor inte kan funktionera på egen hand.
Men en dag när hon så gott som tvingas av sin mamma till en stödgrupp för ungdomar med Cancer, träffar hon en pojke som haft cancer som direkt fångar hennes uppmärksamhet - och där börjar allt. 
John Green är en makalös författare som gör realistiska, humoristiska och fantastiska karaktärer och berättelser och vad jag var väldigt imponerad över var hur han verkade veta hur det var att vara döende - utan att själv någonsin varit det. 
Den här boken fick mig att skratta, hoppa runt i rummet för jag visste inte vad jag skulle göra av mig själv, gråta absoluta floder och markera i stort sett hela boken med överstrykspenna. ("Bara mina absoluta favoritcitat". Det gick sådär.) 
Enormt Tips, denna borde ni verkligen läsa. 

(Blev också väldigt glad när jag såg att en av de prisande kommentarerna på baksidan av boken kom från min andra favorit författare Markus Zusak. Det är ju ett bra tecken.) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback