07.11.13 Book Challenge 1#

Okej - så på er efterfrågan tänkte jag ta och börja The 30 Days Book Challenge idag! 
 Så här ser då hela 30 dagars planen ut; 
Så då har vi den första! 
Det här var väldigt svårt då jag inte riktigt har koll på vilka böcker jag läste förra året, det är först i år jag började skriva ned vilka jag läser och vad jag tyckte. 
Men den här boken, "Trasig" av Shy Keenan läste jag under 2012 och minns att den rörde mig väldigt mycket, och jag kom senare att skriva ett arbete om just henne. 
Det handlar då om Shy, vilket inte är hennes riktiga namn, som sedan hon var 3-4 år utnyttjades sexuellt av sin mammas pojkvän, såldes vidare till andra män i en pedofilkedja och kom inte undan förrän hon tillslut flydde vid sexton års ålder. Under den här tiden försökte hon också skydda sin yngre syster genom att "ta hennes" övergrepp. 
Det här är då en sann historia och Shy är idag en av grundarna till The Phoenix Fondation Charity som handlar om att skydda utsatta barn och skipa rättvisa för de som har blivit exponerade för pedofiler så som hon under sin barndom. 
Trasig var som ni kan förstå otroligt sorglig, men en väldigt bra bok som jag definitivt skulle rekommendera till er - men det är svårt att hålla ögonen torra under läsningen. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback