06.11.13 Möten

Varför känns det som om hela min vardag tas upp av möten av olika slag nu för tiden? Jisses. 
Men den här gången klagar jag inte, för ska nämligen få ha ännu en spännande intervju med en överlevare från förintelsen, en som var i 9 olika koncentrationsläger och till och med lyckades fly ut från gaskammaren en gång. 
Hur lyckligt lottat är jag inte att ha fått två privata intervjuer med judiska överlevare som satt i några av de mesta ökända lägren? Minns när jag var mindre, en av mina önskningar var faktiskt att få träffa en överlevare någon gång. Bara det liksom. 
Detta möte lär nog gå av stapeln nästa vecka då mitt projekt har sin deadline på söndagen. 
På tal om förintelsen, på lördag är det minnesdagen för kristallnatten. Jag ska försöka göra något särskilt för dagen, vad vet jag inte riktigt än - men något. Det känns lite som en skyldighet. 
 

Kommentarer
Postat av: Robin

Jag vill minnas en vis tjej från min klass på högstadiet, som satt och skrattade när en överlevare berättade sin historia.

Själv så mådde jag illa efter bara någon minut...Sedan ska det ju nämnas att jag hade/har en farfar som var med i WWII (För Danmark) också.

Imo, så har merparten dagens ungdomar noll koll på hur bra de faktiskt har det. Än mindre, vad folk faktiskt fått lov att offra för att ge oss den friheten som vi har idag.

Svar: Förstår inte såna människor verkligen. Det är vidrigt. Jag tycker att det är otroligt starkt och osjälviskt av överlevarna att gå runt och föreläsa om sina upplevelser, och är därför otroligt tacksam över att de vill ta emot mig i sina hem som hjälp för ett skolarbete.
Sofia Schalander

2013-11-06 @ 11:37:44
URL: http://thegamingground.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback