svar på frågestunden - del 2

 
Top tre bästa filmreplikerna? 
(räknar med tv-serier)
"Together - or not at all" - Doctor Who
"You're gorgeous, you old hag, and if I could give you just one gift ever for the rest of your life it would be this; Confidence. It would be the gift of confidence. Either that or a scented candle." - One Day 
"Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light." - Harry Potter and the Prisoner of Azkaban 
 
 
Berätta om din familj, vad gör du på fritiden, vilka umgås du med? 
Oj, här kan det bli ett långt svar, men ska försöka hålla det så kortfattat som möjligt! Min familj består hur som helst av min Två år äldre syster, min Pappa, Mamma och deras nya partners som jag bor varannan vecka hos. 
Tills för någon månad sen var en liten svart, underbar gammal pudel en del av min familj också, men han har tyvärr gått bort nu. Men han kommer alltid att vara min lillebror. 
På fritiden tycker jag om att läsa mycket, se på fina tv-serier, fika med ljuvliga människor och att gå runt med min kamera Charlie runt halsen, vilandes mot mitt hjärta och fånga allt och alla på lite halvdana bilder. 
Mest umgås jag med mina bästa vänner Joanna och Eline, sen har jag ännu en men som sitter så långt bort, finaste Emilie som jag vill träffa så fort vi båda får chansen och tid över. Hon är en av de fantastiska människorna jag lärde känna när jag började brevväxla med folk! ♥
 
Om du kunde göra vad som helst i världen och veta att du inte kunde misslyckas, vad skulle du göra? 
Spännande fråga! Jag skulle utan tvekan bli författare. Det har alltid varit en dröm som jag lagt bort för att försöka tänka realistiskt. Det finns inget som har påverkat mig så mycket i livet som vissa böcker och självklart så har jag inte kunnat undgå att tänka - hur skulle det ha varit om det vore jag som hade skrivit detta? Om det vore jag som kunde hålla en vaken om natten, fångad i bläck på en sida, som kunde ha den inverkan på någon. 
Litteratur är magiskt, och även om jag inte kommer att kunna bli den som skapar det är jag så otroligt lycklig över att kunna ta del av det hela. 
 Vad gör dig lycklig? 
Tonvis med saker! Nya videos från mina favorityoutubare, brev som sitter och väntar i stället när jag kommer hem från skolan, en ny bok, att fynda vinyler, folk jag tycker om och riktigt bra tv-serier och filmer! Det är småsaker som gör mig så himla lycklig i vardagen. Och Tumblr. Det spelar ingen roll hur ledsen eller arg jag är så kan det alltid få mig på så himla mycket bättre humör inom millisekunder. 
 
Ditt absoluta favoritcitat?
Det kommer ifrån "The book thief" som inte gjort till film än. Den har de finaste citaten någonsin skrivna och det är omöjligt att hitta ett som jag älskar mer än de andra, så jag bara tar ett av dem helt enkelt. 
"Papa sat with me tonight. He brought the accordion down and sat close to where Max used to sit. I often looked at his fingers and face when he plays. The accordion breathes. There are lines on his cheeks. They look drawn on, and for some reason, when I see them, I want to cry. It is not for any sadness or pride. I just like the way they move and change. Sometimes I think my Papa is an accordion. When he looks at me and smiles and breathes, I hear the notes." Den här boken är makalös, och den betyder nog.. Ja, nästan allt för mig. 
 
Vilka är dina top 3 favoritförfattare och varför? 
Markus Zusak - Författaren av "The Book Thief". Jag har aldrig någonsin upplevt ord som har en sån inverkan på mig, som väcker en åskande storm av känslor. Bläck på ett papper. Det är otroligt. Jag grät, jag skrattade. Jag strök varsamt över citat med en markeringpenna för att kunna hitta dem lätt - trots att jag nästan kan boken utantill vid det här laget. Han gav mig den viktigaste litterära upplevelsen i mitt liv - på rea i Arlandas Pocket Shop. 
 
J.K Rowling - Jag behöver knappast förklara vilka böcker hon skrev. Harry Potter var hela min barndom och ligger fortfarande mig väldigt varmt om hjärtat. Jag dricker morgonkaffet ur en Hogwarts Kopp, Skolans och Elevhemmens emblem pryder många hörn i mitt rum och jag kommer aldrig upphöra att imponeras över hur hon lyckades skapa hela den här världen, alla under och vidunder, dementorer och grindyloggar. 
Joanne Rowling är enligt mig en av tidernas viktigaste kvinnor, och hennes böcker kommer att leva för alltid. 
 
John Green - Jag har läst flera av John Greens verk, men The Fault in Our Stars klängde sig fast vid mig. Något som får mig att tycka om honom som författare är att han skapar sådana.. tredimensionella karaktärer, så livliga och trovärda. Man känner för dom. Man känner sig som dom. För att inte tala om vilken konstnär han är när det kommer till symbolik, citat och litterär humor. 
 
Vad söker du i en partner? 
Omtanke. Humor. Intelligens. Jag skulle älskar att vara "lika". Att man har mycket att prata om, lika värderingar och intressen. En varm famn att krypa upp i. Det är svårt att skriva upp specifika saker då man träffar "den rätte" så kanske inget av detta stämmer in på henom, men det känns. Och för mig är det det som är huvudsaken! 
 
Tre små saker som gör dig ledsen, och tre små som gör dig glad?
För saker som gör mig glad är det ju bara att kika på svaret strax här över! Men tre små saker som gör mig ledsen är folk som känner sig ensamma och inte tror på sig själva, att de skulle duga. Att det mesta i allmänhet är orättvist (kvinnor har det sämre än män, fyraåringar får leukemi, hemska saker drabbar de mest fantastiska människorna, de stora ger sig på de små osv.) Och det sista skulle då vara när djur behandlas illa. Det är något jag verkligen inte tål, och jag skulle önska att straffet för djurplågeri var lika högt som det fortfarande otillräckliga straffet för misshandel. Många saker gör mig ledsen och arg och jag skulle så gärna vilja kunna göra mer för att påverka och ändra det här. 
 
Om du kunde välja tre egenskaper du skulle kunna få, vilka skulle det vara? 
Att kunna skriva (som i verkligen kunna skriva), att sluta vara så självkritisk så att jag äntligen skulle sluta förstöra för mig själv, och det sista.. hm vad svårt.. Vara en sån som verkligen fullföljer saker, inte skjuter upp det, eller ger upp. En riktig eldsjäl skulle jag inte tacka nej till. 
 
Hur ser din favorit tekopp ut? 

Du får tre! 
Min fina, rosa muminkopp
Den ljuvligt, blommiga servisen jag fick köpa second-hand av en bloggerska. 
och till sist min tidigare nämna Hogwarts Kopp som jag fyndade i skärholmen för 5 kronor. Trodde att jag skulle kissa på mig av glädje när jag hittade den.
 
Lägg upp en bild på din favoritoutfit + berätta vad det är du älskar med den? 

Gud jag tar ju aldrig outfit bilder.. Har bara två i datorn så kan lägga upp dom och förklara varför jag tycker om dom, fair deal? 
Den kragprydda svarta secondhand blusen instoppad i min vinröda, midjehöga kjol. Till detta bar jag ett par 20-tals örhängen som tyvärr gick sönder dagen efter den här bilden togs.
Jag tycker om de här kläderna för att det är en väldigt enkel men enligt mig mycket gullig stil! Sen blir det ju superfint om jag hade längt ett lätt litet guldhalsband om nacken.
 
Den här lätta klädseln hade jag på mig i Söndags när vi skulle på Utebio! En tjockare collagetröja för kvällskylan, ett par hömidjade svarta jeans, en slarvig bulle uppe på huvudet och sen en filt-fylld kånkenväska på ryggen! 
 
Del tre kommer snart! ♥
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback