om nybeställda böcker och franskt fikabröd

Godmorgon på er.
Igår efter skoldagens slut så tog jag tunnelbanan till T-centralen för att möta upp fina Emilie som åkte tåget hela vägen från Knivsta efter skolan för att kunna ta en fika. Gud så jag hade saknat henne. 
Tidig som jag alltid är så gick jag och köpte färska croissanger - en litet ironiskt måste med Em - och försökte via sms guida henne bort till min sida av centralen. 
 
Efter en stor kram och utrop om fikabröd började vi promenera mot gamla stan, gjorde en liten instickare för att bläddra bland vinyler, men hamnade till slut - som jag så ofta gör - på Café Dox. 
 
Bådas sockersug toppade alla kullar så vi köpte även varsin bit chokladkaka att mumsa på medan vi utbytte nyheter om Gymnasieskolorna, pojkar som fångat vårt intresse och självklart böcker. 
Efter att hon på min rekommendation läst boktjuven och ringt storgråtande så hade vi en hel del att diskutera, särskilt då trailern till den kommande filmatiseringen dykt upp. 
Jag talade även passionerat om andra filmer och tv-serier som fick Em till tårar - hon är så gråtmild! - och allt som allt så var det några väldigt välbehövda timmar mitt i min sensommartristess.
När jag sedan kom hem satte jag mig vid köksbordet med Mamma och Rickard, beställde nio nya böcker, skrev upp ännu en som var slutsåld, och somnade på madrassen i mitt rum som får tjänstgöra som säng tills flytten.
Natten blev kallsvettig och tårögt drunknade jag i havet av täcken och lakan jagad av en mardröm som inte lät mig sluta ögonen igen förrän långt senare.
Idag ska jag tillbaka till gamla stan med min ena familj, för att traska runt på kullerstensgatorna i en luft tung av den varma, söta doften från färska crêpes och belgiska våfflor.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback