inför skolstart

 
Många av er kommer att börja skolan igen inom den närmaste veckan, och en hel del ska - som jag idag gjort - uppleva den första pirriga dagen som gymnasieelev. Hur överlever man då den och de som följer närmast inpå?
Jag listar några punkter som jag tycker är bra att minnas de första dagarna i en ny skola! 
 
  • Nervositet: Du får vara nervös. Tro mig, det är alla. Men låt det inte ta överhanden! Försök att tänka på möjligheterna istället, vännerna du kommer få, om lärarna är bra. Bli inte livrädd.
  • Att Prata: Våga prata med folk! Alla är nog minst lika nervösa som du och uppskattar nog om du sätter dig bredvid dem på lunchen, småpratar lite. Man är alltid rädd att bli ensam, men du kan göra något åt det. Var inte blyg, dessa människor ska du nog gå med några år - döm dom inte i förväg! 
  • Hantera lärare: Visa framfötterna. Detta är ett ganska brett begrepp men här så menar jag mest för lärarna. Oftast får man någon slags sammarbets/startuppgift under de första dagarna, så visa vad du kan och gör ett bra intryck! Ta för dig och försök verkligen att ha roligt! 
  • Utseende: Första dagen vill man alltid vara så snygg som möjligt. Man blir frestad att använda mycket smink, de snyggaste kläderna, så tillslut kanske du inte alls ser ut som du längre! Och du kanske också kommer att känna dig tvingad att hålla upp den här "fasaden" senare under terminen vilket kan bli himla slitigt. Försök att komma dit som dig själv och ingen annan, ha kläder du tycker om och känner dig bekväm i, sminka dig som du brukar göra! 
  • Negativa Känslor: Går du runt i de nya korridorerna och känner att det här inte alls känns kul, eller får samma besvikna känsla på väg hem; Ta inte ut saker i förväg! Trots att det kan kännas tufft i början så kan detta bli en otroligt bra tid i ditt liv, kanske är det här du får dom där vännerna du kommer att stå så nära, kanske blir skolan en plats du tycker om och längtar till, med lärare som inspirerar och lyssnar. Det vore ju drömscenariot, men även om det inte är regnbågar och glitter över skolmatsalen så är det nog din nervositet och det läskiga med en stor förändring som spökar och var inte rädd - det blir bättre!
Ska du börja gymnasiet, vilket då? Eller har du några år kvar på din nuvarande skola? 
(OBS: Glöm inte frågelådan något inlägg ned! Fyll den till bredden! ♥)
 

Kommentarer
Postat av: Mami

Du är en mycket klok tjej! Jag är så stolt över dig! Kram.

2013-08-15 @ 22:22:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback