fjärilsvingar, lavendelblommor och morotskaka

I söndagskväll åkte Emilie tillbaka till Knivsta, så då bestämde vi oss för att spendera vår helgs sista dag i Hagaparkens Fjärilshus! Jag trodde att jag varit där en gång förut i tredje klass, men när vi kom dit så visade det sig att jag hade varit någon helt annanstans så det var en ny upplevelse för oss båda. 
 
 Om ni aldrig har varit i Fjärilshuset förut (som vi då) så är det en samling Stora växthus med en tropisk regnskogsmiljö inuti för att växterna och djuren som hålls där ska kunna överleva! Fjärilar från alla världens hörn flyger runt fritt och vilar då och då på ens arm eller i ens hår. Och de har ett makalöst trädgårdscafé! Stort tips!
Vi flörtade med två papegojor (som inte är med på bilden, dessa två åt bara under de ca 90 minuterna vi stod där) som visslade, mjaoade och sa både hej och hejdå. Vi blev fnittriga småtjejer. 
Fantastiska fjärilar - varav några var enorma - och de var så folkvana att man kunde komma hur nära som helst för att fota eller ta en närmare titt på deras vackra vingar. En landade på min arm men vi hann inte få upp kameran innan den flög iväg igen.. 
Himla fin miljö, med några Nemos och Dorisar
Efter att vi gått genom växthuset flera gånger strosade vi runt i souvenirbutiken där de hade de ljuvligaste tingen för lite för mycket pengar, men Emilie gick ut - över 300kr fattigare - med ett brevsett, två plancher och fjärilsstickers. Jag införskaffade mig en fjärilsplanch att rama in på väggen, brevsett och franska Vichy-pastiller med rosensmak! Emilie köper alltid sådana när hon är i Frankrike och de är så himla goda! De har till och med ett rosenfrö som kärna, hur mysigt som helst! För att inte tala om hur söt asken är. 
Vi gick ut och satte oss i trädgårdscafét i solen med morotskaka som smakade himmelskt, kärleksmums, italienska toasts och skärgårdssoda. Vi plockade även lite lavendelkvistar som vi nöjt luktade på och satte i håret på väg hem.
Allt som allt - ett himla fint avslut på en himla fin helg. ♥
Dit ska ni åka hörrni! 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback