de som älskade mest - de som var av kärlek besatt - det var dem som frosten tog

Efter en kväll och en sömnlös natt vände jag det sista bladet av Jonas Gardells succébok "Torka aldrig tårar utan handskar - Kärleken".
För er som inte redan tagit del av den här historien, så handlar den om de två unga pojkarna Rasmus och Benjamin. I början av vuxenlivet är de båda vilsna i storstaden och i sig själva men i den ensamhet som 80-talets samhälle var för homosexuella - finner de varandra. Men det var då sjukdomen, AIDS, kom till Sverige.
Det är svårt att inte avslöja för mycket om berättelsen som är uppdelad i tre böcker, men efter att ha läst den första och sträckkollat på den helt makalösa serien så kan jag berätta att detta är en rörande historia på mer nivåer än vad man kunnat tro. Den gör en upprörd, sorgsen, lycklig och lämnar en både med en sorts värme och tomhet efter sig. 
Jag själv kan inte släppa orättvisan. I allt. 
 
 
 
Trots att jag vet utifrån serien vad som komma skall - ska jag såklart köpa de två uppföljarna "Sjukdomen" och "Döden".
Om jag inte redan hade nog respekt och kärlek för författaren Jonas Gardell så har den om möjligt växt.
Ser framför mig hur han och Mark spatserade hand i hand på Pride bakom den stora, röda banderollen "VI SKA TORKA ALLAS TÅRAR", hur de vinkade, spred slängkyssar och kärlek. 
Som jag sa på plats till Emilie; "Han är som hela HBQT-familjens far" 
Om ni inte redan sett serien och läst böckerna - GÖR DET. 

Envis som jag är hade jag vägrat länge nog för att jag är tjurig med allt som är populärt, men här förstår jag verkligen anledningen till uppståndelsen och omfamnar den mer än gärna. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback